Намирам предложението за незаконосъобразно и нецелесъобразно“. Това заявява председателят на

...
Намирам предложението за незаконосъобразно и нецелесъобразно“. Това заявява председателят на
Коментари Харесай

Предложението за национално преразпределяне на леглата е незаконосъобразно

„ Намирам предлагането за незаконосъобразно и нецелесъобразно “. Това декларира ръководителят на Асоциацията на университетските лечебни заведения проф. Красимир Иванов във връзка от представители на лечебни заведения за смяна на методиката на НЗОК за преразпределяне на болничните кревати на народен принцип.

Припомняме, работната група излезе с предложение за разпределението на леглата в другите специалности да се вкара аршин „ действителна приложимост на леглата “ през миналата година. Така да вземем за пример, в случай че действителната приложимост на леглата от една компетентност в дадена болница е под 60%, през идната година 10% от неизползваните кревати да се трансферират към други лечебни заведения със съответните клиники и отделения, които имат над 70% приложимост за същата компетентност.

„ Считам, че на НЗОК и на БЛС не е предоставена подготвеност да дефинират леглата в лечебните заведения за болнична помощ, още по-малко леглата в обособените им структури. Това е част от изключителните преимущества, делегирани на шефовете и изпълнителните шефове на лечебните заведения от една страна, въпреки това на притежателите: страната, общините, университетите и други “, показва в мнението си проф. Иванов.

Той предлага предлагането да бъде отхвърлено като несъстоятелно и противоречащо на настоящите правни правила.

„ За оказване на качествена и навременна болнична здравна помощ в нашата страна е належащо да се даде право на лечебното заведение в границите на наличния сбор кревати да прави вътрешно преразпределение сред обособените структури при нужда “, добавя още ръководителят на АУБ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР