Намира се между Джъмбо и Ромпетрол Държавата смята да продаде

...
Намира се между Джъмбо и Ромпетрол Държавата смята да продаде
Коментари Харесай

МО готви за продажба голямо изоставено военно поделение до Бургас

Намира се сред " Джъмбо " и " Ромпетрол "

Държавата счита да продаде огромно отделение до град Бургас , което към този момент не се употребява от армията. Това сподели информация на „ Флагман “ с държавно решение, взето на съвещание предходната седмица.

Тогава Министерският съвет (МС) промени статута на осем парцела от обществена на частна държавна благосъстоятелност по предложение на служебния министър на защитата Димитър Стоянов . Това ще разреши те да бъдат продадени.

„ Целта е понижаване на разноските за защита и отговорностите по Закона за локални налози и такси за парцелите, както и осъществяване на доходи в държавния бюджет посредством разпоредителни дейности по реда Закона за държавната благосъстоятелност “, споделя министър Стоянов съгласно стенограмата от съвещанието на Министерски съвет на 23 май.

Конкретното отделение в община Бургас е с повърхност 75 861 кв.м. В него са ситуирани и 29 здания с обща застроена повърхност 4279 кв.м. Според акт от 2021 година в имота има и инфраструктурни обекти на стойност 14 177 лева, демонстрира информация с решението на Министерски съвет.

Поделението се намира в местността „ Табите “ (според кадастъра името на местността е „ Окопите “).

Ориентировъчно е ситуирано сред магазин „ Джъмбо “ и бензиностанция „ Ромпетрол “ в отбивка вдясно на 500 м от основния път в посока Бургас. Мястото е на към 5 км от града (т.е. от жк „ Славейков “).
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР