Намесата на общински съветници от Пловдив е грозна провокация в

...
Намесата на общински съветници от Пловдив е грозна провокация в
Коментари Харесай

"Гардиън": ВМРО и БСП предизвикаха хомофобски скандал в Европейската столица на културата

Намесата на общински съветници от Пловдив е " грозна провокация " в Европейската столица на културата, които са не запомнили, е този статут се дава на града и против гаранции, че няма да има политическа интервенция. " Това съществено може да накърни репутацията и имиджа, който изграждахме 5 години.... сходно интервенция в програмата може да се дефинира само като дискриминация и цензура ".

Това заявава за лондонския в. " Гардиън " Светлана Куюмджиева, живописен шеф на Фондация " Плодвид 2019 ", която провежда и събитията. Под заглавието " Хомофобски скандал удари Пловдив, Европейската столица на културата " изданието оповестява, че в понеделник на изключително съвещание общинският съвет ще опита да вземе решение, с което да принуди кмета да изиска отстраняването на Куюмджиева от поста.

Групата, стояща зад тази самодейност, е формирана от 21 от общо 50 общинари - главно от обединяване към Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия и " Заедно за Пловдив ". Те употребяват като мотив за офанзивата си планувана за юли фотоизложа " Балкански прайд ", включваща фотоси от шествия в отбрана правата на хомосексуалните от разнообразни места на полуострова. Представител на " Заедно за Пловдив споделя, че за тях по-големият проблем е, че се израздохвали непрозрачно обществени средства, само че не показват съответни образци.

Депутатът Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация, която създателите Мартин Димитров и Шон Уокър дефинират като извънредно националистическа партия от ръководството на страната, декларира на конференция: " Не желаеме да вършат изложбата и ще ги спрем с всички законни - и в случай че се наложи - противозаконни средства.

Борисав Инчев, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Пловдив, е представен да споделя предходната седмица, че " това е същото като да проведеш гей церемониал в Пловдив и съм доста любопитен какво ще се случи, в случай че учителка простъпка изпрати възпитаници да прегледат изложбата, какво ще видят, тя по какъв начин ще им го изясни ".

Евелин Пасков от Обединение за Пловдив счита, че " Пловдив е общо взето закостенял град и би тябвало други планове да имат приоритет ". Всъщност, фондацията взе участие във въпросния план със 7000 лева

Организатор на изложбага, съпроводена с концерт и полемика, е фондация " Глас ". Симеон Василев от фондацията споделя, че ще намерят метод да осъществят плана. " Политиците наподобява не схващат наличието на един културен артикул и не осъзнават, че Европейската столица на културата не трябва да се политизира и изпълзва с интриги. Девизат на Пловдив 2019 е " Заедно " - къде е в този момент тази заедност? "

" Гардиън " изяснява на читателите си, че пораства паниката от увеличение на хомофобията в България с нахлуване - в това число в петък - против ЛГБТ център в София. Миналия месец по стените на постройката, където е Фондация " Пловдив 2019 " бяха надраскани графити " Не на гей пропагандата в Пловдив " и нецензурни думи, добавя изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР