Намесата на МВР, ДАНС и прокуратурата са крайно наложителни, за

...
Намесата на МВР, ДАНС и прокуратурата са крайно наложителни, за
Коментари Харесай

БСП към президента Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати, вследствие на купуване на гласове

Намесата на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата са извънредно наложителни, с цел да се подсигурява истинноста на вота
„ Не допускайте деформиране на изборните резултати, в резултат на „ пазаруване на гласове ”. Тази порочна процедура разрушава доверието на гласоподавателите в целия избирателен развой и в българските институции и демотивира хората да упражнят правото си на глас. ” С подобен зов се обърна ръководителят на Националния избирателен щаб на коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов към президента Румен Радев в преднамерено писмо.

В писмото Гуцанов акцентира, че на всички, без изключение, предизборни срещи на левицата в страната хората споделят възмущението си от практиката на „ пазаруване на гласове ”, като изключително терзание измежду будят сигналите за намерено правене на описи с данни на гласоподаватели, разпределяне на пари и „ систематизиране на територии ”.

Той показва още, че водачите и претендентите за народни представители от коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” неведнъж са правили срещи с способените органи с молба за предприемане на нужните дейности, планувани от закона.

„ Нещо повече – петима водачи на листи изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи. За страдание, досега не сме очевидци на действителни дейности за секване на порочните практики ”, установи Борислав Гуцанов.

„ Считаме, че намесата на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата на Република България са извънредно наложителни, с цел да се подсигурява истинността на вота ”, се споделя още в писмото на ръководителя на Националния избирателен щаб на левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР