Намерилият убежище в Русия бивш американски служител на Агенцията за

...
Намерилият убежище в Русия бивш американски служител на Агенцията за
Коментари Харесай

Сноудън: Шпионажът на политици с израелски софтуер е събитието на годината

Намерилият леговище в Русия някогашен американски чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън разгласи обявата за потреблението на израелски злоумишлен програмен продукт за шпиониране на политици и публицисти по целия свят за " събитието на годината ".

Световният скандал се развихри през вчерашния ден, откакто се разбра, че хиляди публицисти и политици по света може да са шпионирани от държавни управления на разнообразни страни, употребявайки техните iPhone или телефони с Android.

Разследване на Guardian, The Washington Post, Le Monde и други медии, оповестено в неделя, разкрива, че шпионският програмен продукт на NSO Group „ Пегас “ може да включи камерата или микрофона на телефона и да открадне данни от него, без притежателят да е наясно.

„ Пегас “ може да се конфигурира отдалечено, без да е належащо да се подвежда потребителя да го изтегли и откакто е включен, телефонът е дейно шпиониран.

Той може да обезпечи достъп до WhatsApp известия, имейли, текстови известия, GPS данни и листата с контакти на телефона.

„ Пегас “ дава опция на тези, които правят наблюдаване върху задачата, не просто да наблюдават обекта и да схванат с кого беседва и защо, само че също по този начин да имат достъп до компрометиращи изображения и информация, с които може да бъде изнудван или унизен.

Медии обявиха, че приключването на информация от групата с нестопанска цел " Забранени истории " демонстрира, че повече от 50 000 номера на смарт телефони са разпознати от NSO.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР