Намереното тяло във вила до село Луково отговаря на описанието

Намереното тяло във вила до село Луково отговаря на описанието ...

МВР: Трупът на Ангелов е открит на 500 м от вилата, която обитавал.


Намереното тяло във вила до село Луково отговаря на описанието на Росен Ангелов, МВР чака експертизата да потвърди, че е той, заяви на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Тялото на Ангелов е намерено на 500 метра от вилата, която е обитавал преди убийствата. Полицията и военните се натъкнали на трупа, след като започнали физически да претърсват къщите в района, обяви главният секретар.

"Планирахме широкомащабна операция в района, където имаше данни, че е живеело лицето Росен Ангелов. Блокирахме възможно по-голям район, за да може той да бъде притиснат и да не се придвижва свободно", заяви Маринов.

"В рамките на тази блокада извършвахме претърсване дом по дом в района, както и в цялата вилна зона на Луково. В операцията участваха сили на Българската армия, на МВР, на военна полиция. Около 14 ч. днес при поредното претърсване в една от стаите на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта”, заяви Маринов.

Дори и категорично да се докаже, че намереният труп е на Росен Ангелов, разследването продължава, каза още главният секретар.

Относно това на кого е вилата, има ли следи, че там е живял и се е укривал през последните ден – два Росен Ангелков, гл. комисар Маринов заяви: "Не мога да кажа повече факти, тъй като първата ни цел е да запазим местопроизшествието, за да бъде извършен качествен оглед“.

По думите му вилата, в която е намерен трупът, е в района, в който органите на реда са предполагали, че се е укривал Ангелов.

"Силно казано вила – това е стара постройка, която е изоставена, с разбити прозорци, с разбити врати. Там все още не е направен оглед, тъй като територията беше разделена на квадрати, за да се провежда прочистването методично без да се пропускат къщи. Днес беше ред на този квадрат“, обясни гл. комисар Младен Маринов.

На въпрос с оръжието, с което се е прострелял Ангелов ли е извършено шесторното убийство, главният секретар поясни: "Трябва да говорим с факти. Не мога да предполагам. Като човек, който борави с оръжие, на пръв поглед мога да ви кажа, че най-вероятно става въпрос за пистолет "Барета“, но оттам нататък какъв калибър е и всички други подробности - нека оставим експертизата да покаже“.

По първоначалните данни на МВР Ангелов се е самоубил с малокалибрено огнестрелно оръжие със заглушител.

Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени. В търсенето се включи и армията, бяха използвани хеликоптери и дронове. Маринов обяви, че специалните части и техниката в района постепенно ще бъдат изтеглени.

На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър. Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка.

Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Сред местните е бил известен като Горският човек.

Властите оповестиха и негова психологическа експертиза, изготвена в затвора:

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.

Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство Ангелов вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза.

Според последната информация на МВР Ангелов е работил като общ работник в автосервиз и в железария, но не е имал трайна месторабота.

Той е имал три ефективни присъди още от 1984 г. за кражби. Втората през 1999 г. за изнасилване. През 2002 е пуснат предсрочно. През 2009 е осъден за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото така и не е заловен.

 
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg