"Намерено е мястото на инцидента с МиГ-29 и още части

...
"Намерено е мястото на инцидента с МиГ-29 и още части
Коментари Харесай

Намериха мястото на катастрофата на МиГ-29 и още части от самолета

"Намерено е мястото на случая с МиГ-29 и още елементи от самолета. Останките са доста раздробени, самолетът се е разтрошил на доста дребни части на морското дъно.

Не е открита черната кутия и възможностите да се случи са дребни, тъй като машината се е разрушила на дребни части ". Това заяви на брифинг контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили.

В момента минен ловджия "Цибър " обследва региона и всички остатъци се преглеждат деликатно от отдалечено управляеми апарати. "Разполагаме с задоволително екипи и средства за проучване на региона. Не е належащо да търсим помощ от други страни ", добави Михайлов.

Операцията по търсене на остатъци от машината беше възобновена през днешния ден. Търсенето беше прекратено при започване на седмицата заради влошените метеорологични условия.

Контраадмирал Михайлов изясни, че интервенцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев е стартирала неотложно след нещастието. Тя е траяла до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде открит и че, в случай че е катапултирал, е щял да бъде избавен.
Стартирал е идващ стадий на интервенцията по издирването на останките. Открити са елементи от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхнина и предадени на Военна прокуратура, която е почнала следствието. Тогава е открит и биологичен материал.

В акцията са взели участие четири кораба от Военноморски сили, два вертолета, три катера, общо 260 души от Военноморски сили и 21 от Гранична полиция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР