Намеренията на новия районен кмет на Лозенец да инициира събарянето

...
Намеренията на новия районен кмет на Лозенец да инициира събарянето
Коментари Харесай

Артекс: Небостъргачът е законен, кметът гони инвеститорите

Намеренията на новия областен кмет на " Лозенец " да инициира събарянето на небостъргача " Златен век " не кореспондират със законността и решението на съда. Това се споделя в позицията на строителната компания " Артекс ", която има и ръководи плана. Фирмата упреква кмета на региона Константин Павлов, че се пробва да гони вложителите.

Преди ден Павлов изиска от шефа на строителния надзор (ДНСК) Иван Несторов да заповяда събарянето на постройка. Кметът излезе с аргумента, че обектът е противозаконен, тъй като презаверката на строителното позволение е изтекла. Константин Павлов споделя, че разрешителното е изгубило правното си деяние.

Отделно новият кмет, който е от " Демократична България ", желае от кмета на София Йорданка Фандъкова да промени подробния организационен проект на " Лозенец ", с цел да отговори на общия организационен проект на София. Според общия проект на града в тази част на квартала височината на постройките не би трябвало да надвишава 20 метра, а " Златен век " би трябвало да има 34 етажа.

" Вярваме, че резултатите от нашите старания са доста по-трайни от десетки управнически мандати и продължаваме да се борим за самостоятелна бизнес среда в България. При огромното медийно отразяване на тази поредна офанзива против плана, на необятната аудитория се внушава, че е налице някакво меродавно мнение за неправомерност на постройката, каквото в действителност няма ", разясняват от " Артекс "

Компанията напомня, че на 30 юли тази година Софийският административен съд е удостоверил валидността на разрешението за градеж на небостъргача и е отменил заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа. В момента " Артекс " чака дефинитивно решението на Върховния административен съд по проблема, с цел да продължи строежa. Компанията изяснява, че решението на съда е подкрепено от голям брой авторитетни правни специалисти. Споменават се имената на проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов, проф Иван Русчев, проф. Димитър Костов, проф. Иван Тодоров, Явор Зартов и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР