Намеренията на 38-кратните шампиони на Гърция Панатинайкос са ясни -

...
Намеренията на 38-кратните шампиони на Гърция Панатинайкос са ясни -
Коментари Харесай

Панатинайкос трябва да се раздели с огромна сума, ако иска да напусне Евролигата

Намеренията на 38-кратните първенци на Гърция Панатинайкос са ясни - мигновено обособяване от Евролигата и отвод на лиценза и акциите си. Това обаче може да не се получи по метода на " детелините ", защото клубът има подписан 10-годишен контракт с Евролигата още през 2015-а.

От авторитетното издание Eurohoops осведомят, че в правилника на Евролигата съществува наредба, която може да се употребява при възможен отвод на даден клуб от лиценза си, само че казусът тук не е подобен. Разпоредбата не влиза в действие, когато клубът по някаква причина желае да се откаже от шампионата, до момента в който има лиценз.  Панатинайкос публично разгласи желанието си да напусне Евролигата Ако Панатинайкос желае да напусне Евролигата, тогава компенсацията по контракта, която шесткратните първенци от шампионата на богатите би трябвало да платят, ще е голяма - 10 милиона евро.

Напускането на гърците напълно няма да е толкоз просто, колкото чакат. Дори казусът да влезе в съда, то ще е нужно прекомерно доста време, с цел да се вземе толкоз съществено решение. Евролигата също може да се обърне към съда и да изиска обезщетение поради желанията на ПАО. Така че съдът няма да избави ситуацията в тази обстановка.  Панатинайкос с следващи рецензии към Евролигата И още нещо - в случай че Панатинайкос упорства да се отдели от Евролигата без да заплати клаузата си, тогава гръцкият клуб се нужде от утвърждението на останалите клубове, с цел да се случи сходно нещо. Много е подозрително дали тимовете ще разрешат нещо сходно да се случи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР