Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за

...
Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: България ще предостави нова военна помощ за Украйна да продължи своята контраофанзива

Намерения България да даде нова военна помощ на Украйна, с цел да продължи защитата си против съветската експанзия, разгласи при встъпването си в служба новият министър на защитата Тодор Тагарев.

Помощта обаче няма да поврежда българските отбранителни с особености, посочи той.

" Моите планове в началото са в три връзки. Първото е да продължим с напъните за подсилване на отбранителните качества на страната. Да се надяваме, че условията за еврозоната няма да обиден бюджета на защитата. Ще работим дружно за превъоръжаване на армията. Но най-важното са хората. За мен всеки човек е скъп, няма никакви планове в държавното управление във връзка с хората в защитата.

Вторият миг е приносът на нашата войска за сигурността в Черно море. Няма по какъв начин до момента в който до нашите граници е толкоз мощна страна като Русия и тя атакува суверенна страна, това да води до някаква сигурност. Сигурност ще има, когато и последният окупатор напусне Украйна. Трябва да окажем помощ на Украйна да продължи своята контраатака.

Третото е въпросът за гражданско-военните връзки и гражданския надзор. Този проблем е забележим и има съществени провокации и имам вяра, че дружно ще работим да потвърдим, че България е съвременна страна ", съобщи Тагарев пред събралите се да го посрещнат висши военни.

" Като влязох споделих, че ще подчертавам върху последователност и рационализация на армията. Раздвижихме разнообразни планове за радари, бойни машини, гаубици, сключихме контракта за вторите осем F-16. Имаме първи драфт на отбранителна тактика. Надявам се, че ще я визиите р Министерския съвет. Никога не съм служил на друга страна и постоянно съм носил униформата с чест и горделивост. Не съм служил на другарски кръгове, само че съм служил за другарски кръгове, тъй като всичките ми другари са в армията. Надявам се да извършите проверка ", съобщи от своя страна служебният министър Димитър Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР