Намерените останки в зоната на търсене на изчезналия батискаф Титан,

...
Намерените останки в зоната на търсене на изчезналия батискаф Титан,
Коментари Харесай

Най-вероятната версия: Намерените отломки принадлежат на "Татан"

Намерените остатъци в зоната на търсене на изчезналия батискаф " Титан, най-вероятно принадлежат на туристическия съд, който изчезна в неделя с петима души на борда, излиза наяве от идваща от специалисти, часове преди оповестената от водещата избавителната интервенция брегова защита на Съединени американски щати конференция.

Би Би Си заяви, че измежду са рамката, на която са инсталирани платформи, посредством които е прикрепена капсулата на батискафа, заден похлупак и част от илюминатора.

Британската медия се базира на специалиста по гмуркане Дейвид Миърнс, който твърди, че е получил информацията от Клуба на откривателите - обвързван с общността на водолазите и спасителите, участващи в избавителната информация.

Бреговата защита на Съединени американски щати ще даде конференция за откритите по-рано остатъци в 22 часа българско време.

Агенцията към този момент заяви за намерено от отдалечено ръководен робот за подводни дейности на кораба " Хорайзън артик " " поле с остатъци ", без да дава повече детайлности.

Би Би Си цитира и съоснователя на компанията, чиято благосъстоятелност е батискафът Ocean Gate Гилермо Зьонлайн. Според него корабът най-вероятно е погубен вследствие на имплозия.

 Човек, пътувал с подводницата Човек, пътувал с подводницата " Титан ": " Това е полуда "

" Това, което знам, е, че без значение от подводницата, когато работите на дълбочина, налягането е толкоз огромно че в случай че има щета, това би провокирало бъде мигновена имплозия. Ако това се е случило - това е станало преди четири дни ", споделя Зьонлайн пред " Би Би Си Нюз ".

Батискафът " Титан ", употребен за туристически обиколки на останките от кораба " Титаник " изчезна в ранния следобяд в неделя. Връзката с него беше изгубена 45 минути след почнало гмуркане към намиращите се на съвсем 4 км остатъци от потъналия през 1912 година в Атлантическия океан транспортен съд.

На борда на " Титан " са се намирали петима души - изпълнителният шеф на компанията, притежател на батискафа, който е бил негов водач, както и двама английски милиардери, синът на единия от тях, както и прочут френски океанолог и откривател на останките на " Титаник ".

 Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до " Титаник "

Продължилата пет дни избавителна интервенция се очакваше да завърши в края на четвъртък, защото кислородът в батискафът би стигнал за 96 часа.

Във вторник самолети, които дадоха вяра, че хората на борда са живи, само че следи от съда не бяха открити от подводните роботи.

В четвъртък сутринта бреговата защита заяви, че отдалечен робот за подводни действия е достигнал морското дъно и стартира неговото проучване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР