Намерението на японското правителство да се откаже да изпраща само

...
Намерението на японското правителство да се откаже да изпраща само
Коментари Харесай

Отново снаряди Made in Japan, както в Халхин Гол ...

Намерението на японското държавно управление да се откаже да изпраща единствено „ несмъртоносни “ оръжия на режима в Киев за войната с Русия, а да премине към доставка на военна техника, употребена на бойното поле, както и съоръжение за разминиране и други, принуди съветското управление да насочи дипломатическо предизвестие към формален Токио, обещавайки съществени ответни ограничения.

Японците обаче отхвърлиха митинга против тях и дадоха обещание да затегнат антируските наказания и да разширят помощта за режима в Киев. И това не са единствено думи. Японците водят дейни договаряния със Съединени американски щати за доставка на 155-мм артилерийски снаряди за Украйна през Съединените щати, оповестява американското списание The Wall Street Journal. Отбелязвайки, че става дума за „ попълване на муниции за контранастъплението на Украйна “.

Преди това Ройтерс заяви, че администрацията на Съединени американски щати чака да стартира доставки на тротил от Япония за производството на 155 мм артилерийски снаряди в американските фабрики, които би трябвало да бъдат трансферирани в Украйна.

Както се отбелязва в обявата, Съединените щати се стремят да внасят тротил от Япония „ в светлината на обстоятелството, че Вашингтон е заставен да бърза с изпращането на оръжие и муниции в Украйна за контранастъплението “. Това преодолява към момента съществуващата възбрана на Япония да доставя смъртоносни оръжия на Украйна.

„ Въпреки това съдружниците наподобява са намерили заобиколно решение, което включва разрешаване на продажбата на TNT в светлината на дефицита на муниции в света “, акцентира организацията. „ Има метод Съединени американски щати да купуват експлозиви от Япония “, - сподели един от източниците.

Дава се информация, че японските управляващи към този момент са уведомили американската страна за готовността си да продадат TNT. Предполага се, че ще се употребява в производството на снаряди във заводи, благосъстоятелност на Пентагона. Очевидно този въпрос беше особено разискван по време на неотдавнашното посещаване в Токио на американския министър на защитата Лойд Остин, който след среща с японския си сътрудник похвали Япония за „ несмъртоносната военна поддръжка, предоставена на Украйна “ и сподели, че за Съединени американски щати ще е добре пристигнала спомагателната помощ.

Остава неразбираемо дали The Wall Street Journal има поради доставката на TNT на Съединени американски щати за производството на снаряди за Зеленски или Токио има намерение да създава муниции, предопределени за въоръжените сили на Украйна, в самата Япония и да ги изпраща в Украйна посредством американските транспортни средства.

Въпросът обаче няма да се ограничи до доставките на TNT. Чрез Съединените щати Япония, според съществуващото законодателство, може да достави на Украйна на практика всевъзможни военни системи. Освен това в края на април започнаха съвещания за преразглеждане на настоящите в страната ограничавания за доставка на оръжие в чужбина.

В тях вземат участие представители на Либералдемократическата партия (ЛДП) и нейния младши сътрудник в ръководещата коалиция - центристката партия " Комейто ". Според вестник Yomiuri военното лоби в LDP предлага да се обмисли даването на ракети и системи за противовъздушна защита на Украйна. В Япония също имаше оферти за доставка на Украйна на РСЗО MLRS (американска универсална пускова установка, употребена като система за залпов огън, както и за изстрелване на тактически ракети).

Засега съветското управление в отговор на такива явни враждебни дейности на непознати страни, интензивно участващи в прокси война против Русия, ориентирана към безсилие и разчленяване на страната ни, се лимитира до устни митинги и закани, които към този момент са станали добре познати на нашите врагове.

По този метод съветското държавно управление изпрати нота до страните от НАТО поради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Руското външно министерство съобщи, че страните от НАТО си „ играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна. Кремъл сподели, че напомпването на Украйна с оръжие от Запада... ще има отрицателен резултат. Лавров също по този начин съобщи, че Съединени американски щати и НАТО са директно забъркани в спора в Украйна, „ в това число освен с доставката на оръжия, само че и образованието на военослужещи... в Обединеното кралство, Германия, Италия и други страни. “

Сега това може да се отнесе изцяло и към Япония, която доставя оръжие на Украйна и образова експерти за Въоръжените сили на Украйна и приема за лекуване украински бойци, ранени в борби.

Протестите и заканите от Москва обаче контрастират с действителността, съгласно която притежателите на търговски компании и ръководителите на организацията като че ли не виждат японската русофобия и желанието на Токио да обрече страната ни на всевъзможни мислими и невъобразими беди.

Оказва се, че през май тази година съветският експорт на зърно за Япония се е нараснал внезапно, съвсем 22 пъти. Министерството на финансите на Япония оповестява, че през май 2023 година Страната на изгряващото слънце е нараснала вноса на зърно от Русия с 2098,7% по отношение на същия интервал на 2022 година А вносът на риба и морски блага нараства с 14,6%.

Не знам дали тук е редно да върша паралел с присъединяване на Русия в така наречен зърнена договорка, за опцията за прекъсване на която съветският президент Владимир Путин приказва оня ден. Но мисля, че не трябва да си затваряме очите пред обстоятелството, че в името на облагата съветските управляващи и предприемачи са подготвени да търгуват с открити врагове на Русия.

Важно е да се разбере, че до момента в който Токио е убеден, че руснаците се интересуват от преференциалната търговия с Япония, никакви демарши или закани от московски дипломати няма да бъдат взети на съществено. Не приказвам за прословутите „ червени линии “, неефективността на начертаването на които съветският президент и висш главнокомандващ трябваше да признае.

P.S. Генералният секретар на японския кабинет Хирокадзу Мацуно не отговори на въпрос по отношение на опцията за прекачване на муниции в Съединените щати, които по-късно могат да бъдат изпратени в Украйна. „ Запознати сме с сходни изявления, само че не сме в позиция да отговаряме на въпроси по отношение на търговски покупко-продажби на обособени компании, в това число дали това е правилно или не “, сподели той в отговор на молба на публицисти за коментар на свързаната публикация в The Wall Street Journal.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР