Намерението на Румен Радев да обяви своя проект за промени

...
Намерението на Румен Радев да обяви своя проект за промени
Коментари Харесай

Слави Василев посочи защо Нинова се е отдръпнала от Радев


" Намерението на Румен Радев да разгласи своя план за промени в Конституцията се отличи в неговата тирада при встъпването му във втория президентски мандат. Той не вижда измененията като само вероятни в областта на правосъдната система, а има по-широк небосвод - акцентира на повишение на гражданското присъединяване, на усилване на правилото на разделяне на управляващите, на децентрализация на общините. Всяко едно от тези послания е способно да направи по този начин, че тази смяна, за която жителите се бориха, президентът да ѝ даде плът и наличие ". Това сподели пред БНР политологът Слави Василев.

" Президентът ще се управлява от убежденията, които белязаха целия му първи мандат - да бъде безапелационна съпротива на Бойко Борисов, тъй като статуквото, задкулисието, дълбоката страна, корупцията бяха ознаменувани с Борисов. Убеден съм, че той ще продължи да гледа на страната и на целите, които счита за нужни - възобновяване на държавността, променяне на метода, по който се ръководи страната ".

В предаването " 12+3 " Василев предвижда, че в случай че смяната се ознаменува с забележими резултати, Радев ще си тръгне след втория си мандат с високо вдигната глава и ще одобри това като завършек на политическата кариера, само че в случай че развоят на събитията е негативен, то е допустимо президентът да е по-активен в политиката.



Според политолога показаните от Румен Радев водачество и дарба да се изправи против статуквото са раздрусали връзките му с водача на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

" Това накара Корнелия да се отдръпне от президента, а не противоположното. Това е неточност от нейна страна, само че политиците вършат неточности цялостен живот... Президентът Радев е по-голяма политическа мощ от политическата мощ Българска социалистическа партия към даден стадий, която го предложи на обществото и той стана президент. С висока степен на възможност Корнелия Нинова ще бъде избрана отново за водач на Българска социалистическа партия. Тя има трезва оценка, с цел да разбере, че против президента не може да се върви, тъй като не е в полза на болшинството, което има да свърши доста работа ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР