Намерението на премиера Бойко Борисов да спасява един от най-сивите

...
Намерението на премиера Бойко Борисов да спасява един от най-сивите
Коментари Харесай

Борисов ще награди с 9% ДДС един от най-сивите сектори в държавата

Намерението на премиера Бойко Борисов да избавя един от най-сивите браншове в страната – ресторантьорството и развлеченията, и то с една от най-проблемните вероятни ограничения – понижена ставка на Данък добавена стойност, насочи извънредно отрицателно обръщение към останалия бизнес в страната – че страната насърчава тези, които през годините са се потвърдили като най-рискови в анализите на Национална агенция за приходите за укриването на налози.

" 80% от питателните и увеселителните заведения заобикалят да заплащат налози, демонстрират инспекциите на Националната организация по приходите (НАП) ", разясниха пред Mediapool от пресслужбата на институцията във връзка юридически преди време разбор по тематиката.

Това обръщение – че страната подтиква неточните, е даже по-важно от всички експертни причини за какво свалянето на Данък добавена стойност за заведения за хранене и нощни заведения е неприятна концепция.

По тази тематика се следи рядко и съвсем цялостно единогласие на анализаторите, тъй като съвсем няма гласове в поддръжка на мярката. Освен, несъмнено, аргумента на самия отрасъл, който изиска по-ниско облагане, заплашвайки с митинги, както и на Борисов – да покаже по какъв начин избавя бизнеса, ощетен от коронавирусната зараза.

Иначе диференцирането на Данък добавена стойност за един бранш отваря опцията всеки бизнес да изиска облекчение – от производителите на медикаменти (както изиска БСП) до тези на артикули за деца (каквото предложение, прочее, към този момент направи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР