Намерение градската баня на Добринище да бъде под ръководството и

...
Намерение градската баня на Добринище да бъде под ръководството и
Коментари Харесай

Добринище настръхна! Скочиха да бранят градската баня, срещу намерението да бъде под контрола на Банско

Намерение градската баня на Добринище да бъде под управлението и контрола на Банско и да се самоиздържапредизвика недоволство в град Добринище
Сред популацията има терзания от продажба или отдаването и на концесия при възможна неспособност за самоиздръжка. Намеренията бяха изразени на заседание, извършено при претъпкана зала на читалището завчера и маскирани като централизиране " преструктуриране " ръководството на общинските обекти в общ. Бонско. Според някои банята работела на загуба. А в това време кметът е споделил, че годишно в общ Банско влизат към 80-90 хиляди лв. от концесиите на минералната вода.

Кметът на Добринище Иван Сакарев желае да му се даде време да направи проекто предложение по какъв начин банята да има облага или да бъде нулева (нито облага нито загуба), само че да си остане налична за хората и под управрението на кметството. На събранието е решено да се направи подписка от кметството. Ще бъде разполагаем и в магазините на градчето.

Върви и петиция в поддръжка желанието на кмета да резервира Банята за жителите на Добринище.. Казусът предизвика следните въпроси: Ще попадне ли в частни/концесионерски ръце градскана баня или ще я сполети орис като тази на село Баня или ще последва футболния стадион? Ще остане ли Добринище без баня, това е въпрост, който търпи развиване. Очаквайте детайлности.

Петя Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР