Намерени са гилзи от ловна карабина - информацията е противоречива

...
Намерени са гилзи от ловна карабина - информацията е противоречива
Коментари Харесай

Къде са намерени гилзи - отсам или оттатък границата?

Намерени са гилзи от ловна карабина - информацията е спорна - дали те са открити на територията на нашата страна или на територията на южната ни съседка. По информация на Нова телевизия гилзите са открити на територията на България. Това удостовери и Росица Димитрова, шеф на " Гранична полиция " в студиото на Българска национална телевизия. По време на огледа са открити и други материални доказателства, които Димитрова съобщи, че не може да разяснява, само че са приобщени към досъдебното произвеждане.

Гилзите са открити на територията на Турция, съобщи обаче в студиото на Нова телевизия зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев. Предполага се, че това е оръжието, с което е осъществено убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров в понеделник вечерта край българо-турската граница.

Със сигурност е стреляно от територията на Турция. Това излиза наяве и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно. По думите на Станев с изключение на версията за трафик на хора или опиати, съществува и версия за възмездие от страна на недопуснат у нас мигрант.

Според зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години. " Тази техника е построена преди много години. Работеща е, поддържа се с наличните средства, само че казусът е, че от малко повече от 2-3 години обратно за тази техника действително не са отделяни нужните запаси, с цел да бъде безусловно на 100% ефикасна ", изясни Станев. Според него обаче чиновниците на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани, не си купуват фенерите сами, с изключение на по лично предпочитание, и разполагат с два пълнителя - един с бойни и един със стоппатрони.

На лобното място на граничния служител на реда обаче нямало стационарни камери, които да са уловили момента на престрелката.

Според Станимир Станев има потребност от нова ограда на границата ни с Турция, сходна на тази сред нея и Гърция. Това обаче не значи, че остарялата би трябвало да бъде отстранена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР