Намерени са четири телаТелеграм каналът Сива зона (Gray Zone), свързан

...
Намерени са четири телаТелеграм каналът Сива зона (Gray Zone), свързан
Коментари Харесай

Версия: Самолетът на Пригожин е свален с ракета от ПВО

Намерени са четири тела

Телеграм каналът " Сива зона " (Gray Zone), обвързван с ЧВК „ Вагнер “, твърди, че бизнес самолетът Embraer Legacy 600, с регистрационен номер RA-02795, благосъстоятелност на Евгени Пригожин е бил свален от ракета на Противовъздушна отбрана в Бологовски регион на Тверска област.

На видеозаписа от злополуката, разпространяващ се в Телеграм, в действителност се вижда диря, сходна на тази от противовъздушна ракета.

" Преди самолетната злополука локалните поданици са чули две детонации, присъщи за звука от противовъздушна защита. Това се удостоверява от следите в небето в един от видеоклиповете, както и от думите на директни очевидци ", пишат Gray Zone.

Самолетът е изпълнявал курс от Москва към Санкт Петербург. На борда е имало 10 души. Предполага се, че измежду тях е бил и Дмитрий Уткин - Дясната ръка на Пригожин. Всички на борда са починали, оповестява съветското министерство на изключителните обстановки.  

Самолетът е изхвърчал от летище " Шереметиево " и след половин час е паднал. Намерени са телата на четирима души. Федералната организация за въздушен превоз (Росавиация) стартира следствие на случая.

Машината не се е снишила преди злополуката. Според платформата Flightradar, тя е изчезнала от радара по време на издигането. Разбила се е покрай обитаемото място Куженкино.

В края на юни армията на Пригожин предприе нахлуване към Москва, като пътя си овлядя основни съветски градове. В последния миг обаче Пригожин, койко искаше оставки във висшето военно управление на Русия, подреди настъплението да бъде прекъснато.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР