Намерени са 12 от общо 16-те откраднати картини на Владимир

...
Намерени са 12 от общо 16-те откраднати картини на Владимир
Коментари Харесай

Откриха част от откраднатите картини на Владимир Димитров - Майстора


Намерени са 12 от общо 16-те откраднати картини на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров. Новината заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Произведенията на изкуството са открити в антикварна къща в столицата. Задържани са двама души за осъщественото закононарушение, а още двама се търсят.

Ден след новината за кражбата пристигна и положителната новина, че по-голямата част от картините към този момент са открити. Собственикът им научил от медиите, а по-късно полицията удостоверила информацията.

„ Просто нямам думи! Много се веселя това е подобен поврат на събитията в толкоз малко време. Продължавам да считам, че голямата помощ поддръжка, която се получи, това което ужасно ме впечатли - съвсем 20 часа бяха при мен хора от полицията, публицистите реагираха - страхотна реакция! И това имаше огромна изгода “, съобщи Павел Антонов, притежател на картините.

Наблюдаващият прокурор ще реши по кое време да бъдат върнати на своя собственик. Сега те са доказателство в досъдебното произвеждане. Предстои експертиза за тяхната достоверност. Тя би трябвало да откри и дали са културно-историческа полезност. През това време издирването на крадците продължава.

„ Можем да кажем, че сме избавили част от творбите на изкуството. Надявам се в резултат на оперативно-издирвателните дейности, които не престават, да стигнем и до останалата част на откраднатите творби, тъй че да ги върнем на притежателя “, съобщи Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

След щастливия процес на събитията Павел Антонов е решен да трансформира мястото, където са били картините, в пространство за просвета и цивилен начинания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР