Намерени документи разкриха какво е било последното ястие на нацисткия

...
Намерени документи разкриха какво е било последното ястие на нацисткия
Коментари Харесай

Какво е ял Хитлер, преди да се самоубие?

Намерени документи разкриха какво е било последното ядене на нацисткия водач Адолф Хитлер, преди да се самоубие, написа The Sun. Фюрерът е ял паста с доматен сос, преди да постави завършек на живота си в бункера.

Личната готвачка на Хитлер Констанца Манциарли е описала в дневника си с какво се храни той. Историк разгласява написаното от готвачката, която е била виновна за менюто на Хитлер.

Тя споделя, че на 30 април 1945 година му е приготвяла пържени яйца и картофено пюре, без да знае, че Хитлер към този момент е мъртъв. Фюрерът се самоуби при настъпването на съюзническите войски към Берлин.

Нацисткият водач е бил вегетарианец. Констанца Манциарли е била на 23 години, когато е почнала да работи като персонална готвачка на фюрера през 1943 година – в разгара на Втората международна война.

Конфликтът е най-кървавият в човешката история. Милиона са убитите и ранените, а равносметката е проваляне на силите на Оста, които губят войната. Тя стартира с нашествието на Германия в Полша през 1939 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР