Намекът на белгийския държавен секретар по убежището и миграцията Тео

...
Намекът на белгийския държавен секретар по убежището и миграцията Тео
Коментари Харесай

Белгийският премиер се ядоса от намека на министър за убежище за Пучдемон

Намекът на белгийския държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, че " не е нереалистична " опцията Белгия да предложи леговище на отстранения от служба ръководител на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон, провокира през днешния ден гневна реакция от страна на белгийския министър-председател, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът Шарл Мишел упрекна Франкен, че налива масло в огъня. Той добави, че даването на леговище на Пучдемон " въобще не стои на дневен ред " и повтори предходния си апел за разговор сред Барселона и Испания, съобщи думите му организация " Белга ".

Каталунският водач, който бе свален от власт, откакто разгласи самостоятелност на самостоятелната област в Североизточна Испания, бе предизвестен, че може да бъде задържан за образуване на протест - закононарушение, което се санкционира с до 30 години отнемане от независимост.

Франкен сподели през днешния ден, че " каталунците, които се усещат обект на политическа опасност ", включително Пучдемон, могат да подадат молба за леговище в Белгия. Той съобщи в ефира на фламандската телевизия Ве Ер Те, че " Белгия може да бъде метод за Пучдемон да се измъкне ", само че добави, че към този момент такава молба не е получавана.

Неговата Фламандска националистическа партия, " Нов фламандски алианс ", която в предишното е демонстрирала сепаратистки упоритости за северния регион Фландрия, показва благосклонности към каталунското придвижване за самостоятелност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР