Намаляват желаещите да си правят . Хората вече не искат

...
Намаляват желаещите да си правят . Хората вече не искат
Коментари Харесай

Джипи: Огромна част от хората с положителни антигенни тестове са на улицата

Намаляват искащите да си вършат. Хората към този момент не желаят да вършат тези проучвания, откогато антигенните проби са налични. Това заяви пред БНР доктор Виктория Чобанова, ръководител на в София област.
„ Голяма част са си купили проби и си вършат проучванията у дома. Не уведомяват въобще доктор. Огромната част от хората с, се разхождат по улиците, пазарят, в градския превоз, пътуват. PCR-ите понижават като %, тъй като всеки PCR значи карантина. Докато антигенният тест дава същата информация, само че не значи карантина “, сподели доктор Чобанова.
Ако в този момент и антигенният тест въз основа на клинична картина стане съображение за карантина, на хората, които си вършат тези проби в домашни условия, никой нищо не може да им каже, уточни доктор Виктория Чобанова. Според нея доста дребен % от хората ще известят здравните управляващи за позитивен подобен тест.
Поне тестванията, които се вършат в лабораториите, ще бъдат законни и ще имат последици, добави тя.
„ Това е доста хубава и рационална мярка и аз я поздравявам, единствено че е доста закъсняла. Това трябваше да стане август, още преди да стартират хората всеобщо да боледуват, с цел да можем да изолираме всички, които са носители. Сега вирусът е на всички места. “
Тя предизвести за съществени проблеми при бъдещите електронни предписания, които ще се издават по време на изключителна епидемиологична конюнктура и изключително състояние.
Информацията ще се пази в облак, а джипитата няма да имат опция образно да разполагат с рецептата, с цел да я поправят и допълват, разясни Чобанова. „ И вероятността пациентите да се разкарват напред-назад, тъй като аптеката няма да може да извърши съответната рецепта, въобще не е дребна. В плана, който видях, елементарната бяла рецепта става 100% електронна. “
Как ще се издава електронна рецепта при домашно посещаване и когато ви изписват от болница, по какъв начин ще се поправят неточности, пита общопрактикуващият доктор.
 Коронавирус: какво чака българите след 21 декември? Коронавирус: какво чака българите след 21 декември?
Миналата събота се събраха министър председателят, министри и разните корона-щабове и взеха решение, че тъй като „ дават резултат “, „ противо...
С рецептите ще имаме доста съществени проблеми, а в това време глобите за погрешно издадени предписания не престават да работят – 50 до 100 лв. на неточност, акцентира Виктория Чобанова. ще усилят и опцията за неточност в аптеките, безапелационна е тя.
„ Не можем да създадем компютърна игра като запазим хартиеното зарче. Трябва да създадем и зарчето електронно. Същото вършим и тук - някаква комбинация сред разпоредбите за хартиените предписания и електронния метод на подаване “, разяснява доктор Чобанова.
От момента, в който електронната рецепта стане наложителна, персоналните лекари няма да могат да издават рецепта на книжен притежател, добави още тя. Единствената опция да получим нещо на хартия ще бъде при липса на връзка с националната система, добави тя.
Д-р Чобанова не е решила дали ще се имунизира, тъй като няма задоволително информация, а има много въпроси - да вземем за пример дали може да се слага, в случай че си контактен или си в инкубационен интервал, в случай че си интензивно работещ доктор с онкологично или друго заболяване. Затова и не предлага имунизацията на свои пациенти, тъй като по думите ѝ, те ѝ имат доверие и не може да предлага нещо, за което не знае какво е. „ Това е най-малкото несериозно. В последна сметка хората на нас ни имат вяра. “
„ Отнема ми повече време и повече сила да проследя какво желаят да върша ръководещите, в сравнение с да го свърша “, безапелационна е доктор Чобанова. „ Нито хората, нито ние, лекарите, виждаме някаква посока. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР