Намаляването на прага за кешовите плащания от 10 000 на

...
Намаляването на прага за кешовите плащания от 10 000 на
Коментари Харесай

Възраждане и ГЕРБ против намаляване на прага за плащанията в брой

Намаляването на прага за кешовите заплащания от 10 000 на 5 000 лв., планувано в данъчните закони, провокира депутати от разнообразни групи да заявят позициите си, ден преди да бъдат гледани в залата. От " Възраждане " и ГЕРБ-СДС са срещу, а ПП-ДБ се оповестиха за гладко понижаване.

Александър Иванов, ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили:

" Ние считаме и множеството организации, които изпратиха мнения по тези законопроекти споделят, че те ще усилят само административната тежест за жителите, за бизнеса, а и за приходните организации, които ще би трябвало да ги извършват. Поради това - видяхте, че ние се отнасяме с запаси към тях. Нашата парламентарна не поддържа и в отрасловите комисии нито един от препоръчаните планове в данъчните закони. Също е и отношението ни към ограничението прага на разплащанията в брой.
Цончо Ганев, ПГ на " Възраждане ":

" Правителството и ръководещата сглобка пристигна в Народното събрание и завоюва изборите с обещанието, че няма да подвига налози по никакъв мотив, а все пак тези данъчни закони стартират и свършват с повдигане на налозите, както за корпоративни клиенти, по този начин и за всеки един от нас като частни лица. Стигаме до там, че вървим по пътя да ограничим и кешовите заплащания от 10 000 на 5 000. Липса ясна и точна аргументация, за какво се прави ".
Мартин Димитров, ПГ на ПП-ДБ:

" Искам да ви припомня, че ГЕРБ предлагаха същото внезапно понижаване на прага на кешови разплащания и тогава бяхме срещу и десните икономисти бяхме срещу. Сега съм разговарял с Асен Василев, доста преди днешните изявления на сътрудника от " Възраждане " и съм приказвал и пред вас, че в случай че би трябвало да има понижение на прага за кешови разплащания, той да бъде доста по-плавен - не от 10 000 на 5 000, а от 10 000 на 8 000. Това е едната опция. Другата е изобщо да не се трансформира ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР