Намаляването на доставките на дизел от Русия, наред с прекъсването

...
Намаляването на доставките на дизел от Русия, наред с прекъсването
Коментари Харесай

В някои части на Европа дизелът вече се изчерпва

Намаляването на доставките на дизел от Русия, наред с спирането на производството на гориво във Франция, остави елементи от Европа с дефицит на горива. Това счита ръководителят на испанската петролна рафинерия Repsol.

" Изчерпваме междинните дестилати (дизел) в някои европейски страни ", разяснява основният изпълнителен шеф Джосу Йон Имаз, представен от Bloomberg. По думите му ще има високи цени на дизела през идващите месеци.

Европа е чист вносител на междинни дестилати, измежду които е дизалът. Потреблението нормално се усилва по това време на годината заради, поради търсенето на отопление. Войната Русия-Украйна способства за извънредно напрегматия пазар тази година, което се дължи както на вероятността за по-малко предложение, по този начин и на решението на някои компании да употребяват дизел вместо безценен природен газ. Освен това и Съединени американски щати към този момент изпитват дефицит на ресурси.

Като прибавим към това скорошните стачки във Франция, които извадиха от строя работата на рафинериите, картината става още по-нисигурна. Това докара до скок на вноса.

Сегашната рецесия оказа помощ да се усили маржът на рафинирането на Repsol до 26 $ за барел през октомври, доста по-високо от историческите равнища, сподели Imaz. За четвъртото тримесечие компанията чака цифра от най-малко 15 $ за барел.

Търговията на Европейския съюз, която се равнява на 200 милиона барела годишно дизелово гориво с Русия, е на път да спре през идващите месеци, написа Bloomberg.

От ще се забранят доставките на съвсем всички рафинирани петролни артикули - в това число дизелово гориво от Русия по море. Москва е най-големият външен снабдител в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР