Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка. Надявам се да

...
Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка. Надявам се да
Коментари Харесай

Николай Василев: На ресторантите проблемът не е ДДС-то, а слабият сезон

" Намаляването на Данък добавена стойност ставката беше огромна неточност. Надявам се да бъде краткотрайно и по-късно да се поправи ".

Бившият стопански министър Николай Василев е следващият икономист, който остро разкритикува решението на премиера Бойко Борисов за понижаване на Данък добавена стойност ставката за туристическия бранш.

Василев е безапелационен, че в този миг не би трябвало да има смяна в данъчните ставки, както и въобще в данъчната система, която е едно от достиженията на българския преход. " Ако си унищожим розовото масло, художествената гимнастика, налозите и летния туризъм, напряко всичко да отиваме в... ", недовърши изречението си Василев.

Според него ресторантьорите са позволили неточност, убеждавайки и подвеждайки премиера, че ДДС-то им е казусът. Проблемът им е идния слаб туристически сезон и това, че хората няма да посещават заведения, само че това е поради пандемията.

По думите му в страните, в които има диференцирани Данък добавена стойност ставки, се основават условия за измами и Николай Василев е сигурен, че това ще се случи и у нас.

Той счита, че плоският налог и данъкът от 10% за облага са едни от най-големите достижения на прехода и по тях България е съвсем преди всичко в Европа. Няма причина нещо, което работи добре да го променяш, а картинката на данъчната ни система с единна ставка на Данък добавена стойност е красива, елементарна и ефикасна счита Николай Василев.

Бившият стопански министър е изумен и даже ядосан на концепцията за основаване на Държавна петролна компания и подозира олигархични ползи зад кадър. Държавата няма защо да се меси в пазара, с изключение на регулативно, а държавното държание в търговията е потвърдено губещо, е мнението на Василев, който уточни като образец Венецуела, където секторът е национализиран, а хората умират от апетит. " На страната не й е мястото да взе участие в търговски сдружения. Нова година, нов шанс ", сподели Василев, който се надява тази концепция да бъде изоставена в идващите месеци.

На този стадий съгласно Николай Василев, най-важното нещо е запазването здравето на бюджета, с цел да може страната да разполага с пари за главните си обществени функционалности. В момента целият свят се чуди дали следва международна инфлация или международна дефлация. Според Василев следва международна дефлация. Затова и съгласно него ограниченията за помощ към стопанската система от страна на страната са задоволителни на този стадий, а от тук нататък ще се види кой бизнес ще оцелее и кой не. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР