Намаляването на ДДС на някои стоки като хляб, плодове и

...
Намаляването на ДДС на някои стоки като хляб, плодове и
Коментари Харесай

Василев против намаляване на ДДС, но все пак готов да обсъжда

Намаляването на Данък добавена стойност на някои артикули като самун, плодове и зеленчуци и горива, с каквото предложение излязоха представители на ръководещата партия " Продължаваме промяната ", е по-скоро нецелесъобразно и не води до действително понижаване на цените за крайните консуматори . Това мнение изрази вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, който участва на конгрес в столицата , отдаден на зеления преход за бизнеса.

" По принцип съм срещу диференцирането на Данък добавена стойност ставките по ред аргументи, едната от които е, че влизаме в диалог за какво на едни, а не на други артикули. И второ, видяхме с ресторантьорите, че това не стига го крайния консуматор . Има предложение от Българска социалистическа партия, обвързвано със стоките на контролиран пазар, та най-малко второто би отпаднало " , отговори на въпрос на News.bg вицепремиерът. Друго усложнение - в случай че се намалявало Данък добавена стойност, то това значи и законови промени, които би трябвало да минат през Народното събрание.
 5.2% инфлация от началото на годината мери Национален статистически институт
5.2% инфлация от началото на годината мери Национален статистически институт

През март 2022 година са се понижили цените на доматите и ракията обаче

Все отново финансист номер едно е податлив на диалогичност по тематиката. " Има доста оферти от съдружните сътрудници. Всичко това ще бъде систематизирано, ще се считат финансовите резултати. След което, когато всичко бъде систематизирано, ще бъде разисквано с съдружните сътрудници и показан съответен пакет от ограничения ", уточни той.

Василев не пропусна и да означи нещата, които държавното управление направило, с цел да компенсира високите цени - няма скок на електрическата енергия за бита, компенсират се семействата на газ и бизнеса за сметките за ток.

До няколко седмици ще бъде оповестен и новият пакет от ограничения за жителите, който бе обявен от Василев преди две седмици. " Надявам се преди актуализацията на бюджета да сме подготвени с него, приказваме за седмица-две. "

А що се касае до стабилността или неналичието на такава в четворната коалиция - имало " доста градивни полемики " на вчерашния съдружен съвет, сбит бе вицепремиерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР