Намаляването на държавните чиновници наполовина и увеличаване на възнагражденията на

...
Намаляването на държавните чиновници наполовина и увеличаване на възнагражденията на
Коментари Харесай

Силвия Димитрова, ПП Републиканци за България - Варна: По-малко чиновници – по-високи заплати!

 Намаляването на държавните служители на половина и увеличение на възнагражденията на останалите с 50% е една от ограниченията за връщане към строгата финансова дисциплинираност. Това планува управническата стратегия на Републиканци за България в бранш " Финанси и ръководство на средствата от Европейски Съюз “, показа за Varna24.bg  Силвия Димитрова, претендент за депутат от листата на Политическа партия " Републиканци за България " - Варна.

Заедно с въвеждането на ръководство в електронна среда тази административна промяна ще усили доста успеваемостта на държавната администрация и ще понижи времето за обслужване и корупцията, категорични са плановете на Републиканци за България.

Връщането на строгия надзор върху администрацията и снижаването на разноските в този бранш се постановат и поради непремерените предизборни разходи на държавното управление, които лимитират доста опциите за маневри на идващото ръководство.

Изправено пред празната хазна, то ще бъде насила да приложи дружно или поотделно три непопулярни дейности – да вдигне налозите, да редуцира разноските или да вземе нови заеми. Смятаме, че тази политика е недалновидна в дълготраен проект и предвиждаме да върнем България към наложения във времето сполучлив модел на строга финансова дисциплинираност, безапелационна са от Републиканци за България, разяснява Димитрова.

Като част от опазване на икономическото здраве на нацията в програмата се предлага запазването на плоския налог върху облагата като потвърдил своята успеваемост фактор за доста повишение на приходите в бюджета и гарантиращ предвидима бизнес среда в България.

Значителен финансов тласък за дребния и междинния бизнес би било и разширението на обсега на патентните налози, считат републиканците. Това би облекчило работата им и би им дало благоприятни условия за вложения и развиване. От друга страна – този ход ще понижи контролния, административния и счетоводния напън върху разрастващите независима икономическа активност, добави Силвия Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР