Намаляването на бедността и социалните неравенства трябва да е цел

...
Намаляването на бедността и социалните неравенства трябва да е цел
Коментари Харесай

Шалапатова: До края на годината ще е готова национална карта за социалните услуги

Намаляването на бедността и обществените неравенства би трябвало да е цел на всяка обществена политика, без значение дали е обществена, здравна или просветителна. Това съобщи в изявление за министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Тя съобщи подготвеност да работи за повишението на минималната заплата и на приходите, както и " да се увеличи чувството за обществена правдивост, което сега не е реалност ".

В България влагаме сериозен финансов запас, само че не всеки път той води до качество на живот, разяснява общественият министър и анонсира, че се приготвя повсеместен разбор на политиката на обществено подкрепяне, с цел да не се стига до това " хора, които получават години наред помощи и все са в затруднено състояние ". По думите ѝ, тематиката за даването на пари е обвързвана с въздействието на обществената инвестиция.

" За идващия бюджет ще работим за цялостната поддръжка на всички уязвими групи. Само паричните помощи в никакъв случай няма да са задоволителни. Целта е родителите на деца с увреждания да получават цялостна поддръжка, освен финансови помощи ", уточни Шалапатова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР