Намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято

...
Намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято
Коментари Харесай

Цените на горивата в Германия се повишават с края на държавната отстъпка

Намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято в последна сметка не е довело до по-ниски цени в бензиностанциите. Това демонстрира изследване на Института за стопански проучвания (RWI) в немския град Есен, чийто резултати бяха огласени дни преди да изтече срокът на краткотрайната мярка, написа ДПА.

Държавната отстъпка е предоставена на потребителите от петролните компании и от бензиностанциите, само че цените на горивата в Германия са останали високи по отношение на тези във Франция заради други фактори. Една от главните аргументи за покачването им е била сушата и ниското равнище на река Рейн, означават създателите на изследването. Това е довело до повишение на разноските за превозване на горивата, най-много на дизела, което от своя страна е вдигнало цените в бензиностанциите.

Цените на горивата в Германия щяха да бъдат още по-високи, в случай че я нямаше държавната отстъпка, акцентират откривателите от Есен.

В началото на юни немското държавно управление понижи акцизите върху горивата до най-ниското им допустимо ниво, несъмнено от Европейския съюз. Това решение беше част от пакет антикризисни ограничения в поддръжка на потребителите, наранени от високата инфлация. Мерките включваха и въвеждането на месечен билет за публичния превоз в цялата страна за единствено 9 евро. И двете облекчения стопират да работят в среднощ в сряда.

Ако бъде взета поради единствено отстъпката, която отпада, покачването на цените на горивата в Германия в четвъртък, на доктрина, ще бъде с към 35 евроцента на литър бензин и със 17 евроцента на литър дизелово гориво, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР