Намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда, създаване на работни

...
Намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда, създаване на работни
Коментари Харесай

Био продукти и качество на достъпни цени - водещ тренд за производителите и ритейл сектора у нас

Намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда, основаване на работни места за младежите посредством сполучливи стажантски стратегии, унищожаване на нездравословните пластмаси в опаковките, повече внимание върху здравословната храна и не на последно място партньорство сред съперниците за основаване на устойчиви бизнес стандарти. Това са главните положителни модели, който обрисуваха родни производители и представители на едни от най-големите търговски вериги у нас по време на третия годишен конгрес " Отговорни производители ", проведен от списание " Мениджър ".  

Основно вниманието по време на първия панел на форума беше ориентирано към въздействието на FMCG & Retail и техните съществени " подсектори "  върху националната и районната стопанска система, върху възникването на нови работни места и планирането на нови вложения в еко- и обществено насочени бизнес модели. 

" COVID-19 се отрази като цяло на стопанската система, отрази се и на нас. Трябваше да променим нашия бизнес модел най-много във връзка с развиването на асортимента. Започнаха да се търсят по-качествени артикули. Това, което се открои като тренд, е развиването на биоасортимента, където ние развихме нашата марка K-Bio, която означи към 30% растеж по отношение на 2019 година ", изясни шефът на " Храни пресен подбор "  и пълномощник в Kaufland България Васил Василев. 

По думите му, поради пандемията е намалял броят на визитите на клиентите в магазините от веригата, само че за сметка на това се е нараснала потребителската кошница. Нещо повече, поради спазването на обществената дистанция от Kaufland развили онлайн търговията и наложили дейна връзка на качеството на налична цена.

" За да можем да подсигуряваме пресни артикули, развихме в допълнение българския подбор, лансирайки национална марка " Брей! ", добави той. Тази година Kaufland България навършва 15 години на българския пазар. Годишнина, в която би трябвало да създадем равносметка на постигнатото и да очертаем насоките за бъдещето, сподели още Василев. 

По отношение на нововъведенията в фирмите, Kaufland България тази година ще влага в слънчеви панели в четири магазина и в централния склад, като задачата е да се понижи потреблението на електрическа енергия и да се понижи въглеродния отпечатък в околната среда, който се оставя от бизнеса. От 2019 г. Kaufland не продава пластмасови принадлежности за еднократна приложимост и взе участие в преработването на всички отпадни артикули от магазините.

Василев напомни, че при продуктите с риба са отстранени черните тарелки, тъй като те били сложни за преработване. В момента сполучливо развиват план за доставка на плодове и зеленчуци в EPS каси (ротационни пластмасови каси за многократна употреба). " Това за нас е метод, по който водим нашия всекидневен действен бизнес ", сподели още той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР