Намаляване на налозите за имоти с 15% и за автомобили

...
Намаляване на налозите за имоти с 15% и за автомобили
Коментари Харесай

Намаляват данъците на имоти и автомобили в Пазарджик

Намаляване на данъците за парцели с 15% и за коли с 10% планува план за изменение на Наредбата за локалните налози и такси, оповестен на уеб страницата на Община Пазарджик. Предвидено е смяната да влезе в действие от идната година. Преди това окументът би трябвало да мине през публично разискване, което е планувано за 11 април, а в края на същия месец се чака да бъде гласуван от Общинския съвет в града.

В плана се показва, че законодателството дава опция на общините да дефинират размерите на налозите за недвижими парцели и за коли. Предложението е налогът за здания да падне от 1,7 на 1,45 промила върху данъчната оценка. Понижението за транспортни средства пък е планувано за леки и товарни коли до 3,5 тона. В момента те са от 0,60 до 2,00 лева за 1kW съгласно мощността на мотора. От идната година се чака да станат съоветно от 0,54 до 1,80 лева на 1kW.

Припомняме, че сегашните размери на локалните налози за парцели и коли са в действие от началото на 2020 година, когато с решение на Общинския съвет бяха нараснали. Анализите демонстрират, че за този интервал приходите от двата данъка са се нараснали с близо 2 милиона лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР