Намаляване на местните данъци за недвижими имоти и автомобили до

...
Намаляване на местните данъци за недвижими имоти и автомобили до
Коментари Харесай

Намаляване на местни данъци гласуват съветниците в Пазарджик

Намаляване на локалните налози за недвижими парцели и коли до 3,5 тона следва да гласоподават на днешната си сесия общинските съветници в Пазарджик. Темата е отпред на дневния ред, като проекторешението е импортирано от кмета на града Тодор Попов.

В текста се напомня, че Законът за локалните налози и такси е дал опцията на Общинския съвет да дефинира размера на налога върху недвижимите парцели в границите от 0.1 на хиляда до 4.5 на хиляда върху данъчната им оценка. С този мотив се предлага налогът за парцели да падне от 1,7 промила на 1,45 промила върху данъчната оценка.

Предвидена е сходна промяна и за транспортните средства до 3,5 тона. При тях понижението е в частта от цената на налога според от мощността на мотора. Намалението е към 10 %. В момента за другите коли налогът е от 60 стотинки до 2 лв. на киловат, планувано е да падне надлежно на 54 стотинки до 1,80 лв. на киловат.

Ако предлагането бъде признато, Община Пазарджик ще бъде първата в страната, в която се понижават локални данъци. Плановете на локалната администрация са понижените по този метод приходи в общинския бюджет да бъдат обезщетени с доходи от общинския слънчев парк. Очаква се първите мощности от него да бъдат пуснати в употреба до края на тази година. Предвидено е новите размери на налозита да влязат в действие от 1 януари 2024 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР