Намаляване на ДДС за заведенията, е изключително важно за оцеляването

...
Намаляване на ДДС за заведенията, е изключително важно за оцеляването
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори настояват за намаляване на ДДС

Намаляване на Данък добавена стойност за заведенията, е извънредно значимо за оцеляването на сектора . Това обявиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). От асоциацията подчертаха, че през последните две години бизнеса е бил изправен пред съществени тествания поради пандемията, а в този момент отрицателно му се отразява и войната в Украйна.

От БХРА показват, че туризмът като бранш бележи най огромни спадове от своето битие. По тази причина от асоциацията приканват за понижаване на Данък добавена стойност.

За страдание огромна част от българските политици включително и ръководещите не схващат смисъла на тази мярка за опазване на един от главните браншове на българската стопанска система. Идеята бе посредством разликата от понижението на Данък добавена стойност повече средства да останат във компаниите, които да бъдат обезщетени по този метод без да се дават директно пари от бюджета за коронавирус рецесията, както и посредством разликата да се обезпечат средства за хонорари на личния състав, което се е и получи след въвеждането на мярката. Още един път подчертаваме, че понижението на Данък добавена стойност за заведенията за хранене е мярка не за понижаване на цените в заведенията за крайните клиенти, а за стабилизиране на бранша и по-лесно понасяне на загубите, нанесени от поредицата от рецесии, уточни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

От асоциацията напомнят, че по време на диалозите, които БХРА е провела преди изборите за 47-то Народно заседание с всички водещи политически сили, всички партии изрично са декларирали поддръжката си за тази мярка.

Димитров съобщи, че след 2 години на непрекъснато отваряне и затваряне на заведенията и налагане на ограничения, които лимитират работата им, действително няма по какъв начин да се потвърди нарастване на физическата събираемост от Данък добавена стойност в бранша, заради обстоятелството, че бизнесът е работил на едвам 30-40 на 100 от потенциала си и едвам една трета от времето дейно.

Мярката е от извънредно значение за бранша, защото последствията от пандемията не могат да изчезнат с магическа пръчка , споделиха още от БХРА.
 Хотелиери и ресторантьори срещу връщане на 20% Данък добавена стойност за виното и бирата
Хотелиери и ресторантьори срещу връщане на 20% Данък добавена стойност за виното и бирата

Били подготвени да си пазят интереса с всички средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР