Намаляване на ДДС на лекарствата на 9 % и безплатното

...
Намаляване на ДДС на лекарствата на 9 % и безплатното
Коментари Харесай

На преговорите за кабинет: БСП иска 9% ДДС за лекарствата, И...

Намаляване на Данък добавена стойност на медикаментите на 9 % и безплатното закупуване на лекарства за деца до 14 години. Това са две от ограниченията, които би трябвало да бъдат заложени в бюджет 2022 съгласно Българска социалистическа партия, стана ясно по време на договарянията за сформиране на кабинет. Те са проведени от първата политическа мощ Политическа партия „ Продължаваме Промяната “ и за първи път се излъчват онлайн.



До огромна степен целите на първите две партии, които се изрекоха Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се припокриват. Първи думата взеха Българска социалистическа партия. Според тях би трябвало лечебните заведения в труднодостъпните райони да бъдат със статут на предпазени лечебни заведения и отговорностите им, които са над 100 млн. лева, да бъдат погасени. По думите на левицата е значимо и с изключение на за ковди да се намерения и за предварителна защита от хепатит А, за която от дълго време има ваксина. Причината е, че страната ни е единствената страна, в която има гърмеж от заболяването. Преди това обаче първо би трябвало да се подхващат краткосрочни ограничения за справяне с пандемията.

Според левицата те са обезпечаване на благоприятни условия за повишение на имунизацията, като се основат мобилни групи, ориентирани към хората с голям брой контакти и възрастните. „ Трябва да се сътвори и ясно делене на потоците на пациентите с оглед поддържане на диагностицирането на общозначимите болести “, означиха от Българска социалистическа партия и прибавиха, че: „ Преговорите в направление опазване на здравето са едни от най-важните, защото последните 12 години беше съществено обезличена. На базата на деградацията й се стигна до данните да сме на първите места по смъртност “. Сред препоръчаните дълготрайни ограничения пък е заплащането на лекарите да не е на брой интервенции, а на база подготовка, както е в Испания.

Има Такъв Народ поддържат повишението на броя ваксинирани, само че са безапелационни, че имунизацията би трябвало да остане непринуден акт. Акцент партията на Слави Трифонов сложи и върху подготовката на профилирани коронавирус лечебни заведения, които ще понижат тежестта върху останалите и по този начин ще се улесни по-ранната диагностика на другите болести. Според тях страната ни би трябвало да подчертава и върху развиването на био медикаменти. „ До 2023 година би трябвало да се махнат клиничните пътеки, както и преразглеждането на здравната карта. Тя е продънена и пробита, не е никаква здравна карта. Населението след преброяването ни ще излезе, че е в пъти по-малко от броя на леглата, което са непотребни пари за страната, т.е. те би трябвало да бъдат понижени “, обясниха от Има Такъв Народ и прибавиха, че желаят в границите на година да бъде признат нов закон за лечебните заведения. Важно е и предлагането на разнообразни здравни пакети за хората и демонополизацията на НЗОК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР