Намалява броят на желаещите да станат приемни родители. В момента

...
Намалява броят на желаещите да станат приемни родители. В момента
Коментари Харесай

Обич без край: Намалява броят на желаещите да станат приемни родители

Намалява броят на искащите да станат приемни родители. В момента приемните фамилии в страната са 2045. Според закона приемната грижа завършва, когато младежите навършат пълноправие или станат на 20 година, в случай че учат.

Вече 7 години Даниела е приемна майка на Светлин. Скоро му следва извеждане, защото ще навърши 20 година Вариантите пред Даниела са два – да го върне в обществен дом или непринудено да се грижи за него.

„ Аз от институция го изведох, за какво отново би трябвало да се върне там? Приемната грижа в действителност е огромна грижа, само че в това време е огромно наслаждение. Взимаш едно дете, помагаш на една душичка да живее умерено “, добави дамата.
Снимка: btvnovinite.bg
За Валя от Видин приемната грижа към този момент завърши. Но грижите на майка ѝ Цвети не престават. Тя я устоя до момента в който е студентка.

„ След като навършат тези години, те остават в нищото, отговорността за тях се размива сред приемния родител, институцията, общините. И се разчита най-много на прочувствената обвързаност сред приемния родител и приемното дете “, разяснява приемният родител Цветелина Милославова.
Снимка: btvnovinite.bg
Могат ли порасналите деца да се оправят с провокациите на живота, откакто обществените услуги приключат? Отговорът вижте довечера в „ bTV Репортерите “ във кино лентата „ Приемна любов до безкрайност “ на Виктория Готевава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР