Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения

...
Намалява броят на децата, кандидатстващи за прием в детските заведения
Коментари Харесай

Излезе класирането за прием в ясли и забавачки. Вижте...

Намалява броят на децата, кандидатстващи за банкет в детските заведения на град Пловдив. В извършеното на 24.10.2017 година настоящо класиране за банкет взеха присъединяване 343 деца. От тях най-вече са децата със заявки за банкет в яслените групи – 218. За първа възрастова група аплайваха 74 деца, за втора – 19, за трета подготвителна група - 20 деца, и единствено 12 деца за четвърта подготвителна група. Част от децата, взели присъединяване в класирането, имат обезпечени места и желаят пренасяне в други детски заведения.

Въпреки огромния брой на оповестените свободни места (499 общо), броят на класираните деца е единствено 134. Причината е в разминаването на желанията на родителите и опциите на детските заведения. За класирането бяха оповестени 157 места за децата в яслена възраст, 82 – за първа възрастова група, 104 – за втора възрастова група, 82 – за трета подготвителна група, и 74 места за четвърта подготвителна група.

От класираните 134 деца 72 деца са за детските ясли, 20 за първа възрастова група, 19 за втора възрастова група, 12 за трета подготвителна група и 11 за четвърта подготвителна група. За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и ясли в избрания от Графика на дейностите период – 30.10.2017 година. Проверките за сегашен адрес на децата и липса на отговорности са автоматизирани и за тях родителите не е належащо да показват документи при записването.

След класирането на 24 октомври остават незаети общо 365 места, надлежно за яслени групи – 85 места, за първа група - 62, за втора група – 85, и за подготвителните групи надлежно 70 за трета и 63 за четвърта. Като цяло броят на местата за детските градини е задоволителен за всички искащи банкет. Препоръката към родителите на към момента некласираните деца е да се срещнат с оповестените свободни места за идващото класиране, което е на 9 ноември 2017 година, и да подадат своите заявки съгласно опциите за банкет. По-малкият брой точки за регион, в случай че е друг от този на местоживеене, не е спънка за класиране – от значително значение е съществуването тук-там.

За класирането на 9 ноември шефовете ще разгласят свободните места в период до 31 октомври включително С всички значими дати за оставащите класирания до края на календарната 2017 година родителите могат да се срещнат от оповестения на страницата на системата www.dz-priem.plovdiv.bg График на дейностите (намира се в раздела с нормативни документи).
тагове банкет класиране детска градина ясла свободни места
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР