Намалява броят на българите, които не смятат да се ваксинират.

...
Намалява броят на българите, които не смятат да се ваксинират.
Коментари Харесай

По-малко са българите, които не искат да се ваксинират |

Намалява броят на българите, които не считат да се имунизират. Това сочат данните от национално представително проучване на " Център за разбори и маркетинг ", което беше показано в пресклуба на Българска телеграфна агенция от шефа на центъра Юлий Павлов.

Изследването регистрира, че към 8 ноември 31,4% от запитаните споделят, че на този стадий не считат да се имунизират. За съпоставяне - към 26 октомври този % е бил 33,2%, а към 10 октомври - 40,1.

Проучването е за настройките за парламентарните и президентските избори на 14 ноември, само че включва и въпроси за имунизацията.

Данните от изследването сочат още, че към 8 ноември интервюираните, които декларират, че към този момент са имунизирани, са 27,8%. За съпоставяне този % към 26 октомври е бил 25,8, към 10 октомври - 25,4%.

Анкетираните, които считат да се имунизират против COVID-19 до месец, са 8,4%, a 11,7% са подготвени да се имунизират, само че мислят да изчакат и да се убедят в резултата на имунизациите.

17,2% са дали отговор, че към този момент са преболедували.

Има някакъв положителен резултат от " зеления документ ", виждаме, че в последно време се е нараснал броят на имунизираните, разяснява Павлов.

Проучването е предоставено и финансирано от " Център за разбори и маркетинг " и е извършено в интервал 4-8 ноември 2021 година Участие в него са взели 1016 пълнолетни жители от страната посредством директно стандартизирано изявление " лице в лице ". 1% от всички интервюирани подхожда на 58 000 души. Методът е посредством двустепенна гнездова извадка с възможност пропорционална на размера на гнездата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР