Намаляха шансовете за съставяне на кабинет с участието на Демократична

...
Намаляха шансовете за съставяне на кабинет с участието на Демократична
Коментари Харесай

Политически коментари преди връчването на третия мандат

„ Намаляха възможностите за сформиране на кабинет с присъединяване на „ Демократична България ”. Но ние сме единствено 30-ина депутата от 240. " Това разяснява ръководителят на ПГ на „ Демократична България ” Христо Иванов преди съвещанието на Народното събрание и часове преди връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия.

" След неуспеха на първия мандат, очертахме нашето работещо решение. Смятам, че това беше единствената опция. То беше партиите отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ, преди решението на президента, да се постараят да намерят решение, което работи за всички тях, тъй че да се конструира вероятното болшинство, а не президентът да бъде оставен да нацелва. Беше отхвърлен този вид ", уточни Иванов и още веднъж сподели, че груповите органи на Демократична България ще вземат решение по какъв начин да работят оттук насетне.

„ Изправи се БГ! Ние идваме! ” ще вземат участие във всички идни диалози, стана ясно от думите на съпредседателят на ИБГНИ Николай Хаджигенов, представен от NOVA.

„ Ние положихме началото на този вид политическо говорене едни с други. За страдание не е задоволително ”, разяснява още той. „ Ходът на президента е забавен. Едни и същи хора настъпват една и съща мотика всякога. Няма по какъв начин да постигнеш друг резултат, правейки едно и също нещо. Най-вероятно сметката няма да излезе. Политическият натурализъм изисква тъкмо това – правене на сметки авансово ”, сподели Хаджигенов.

ГЕРБ даже да бъдат поканени на договаряния от Българска социалистическа партия, те няма да отидат. Това разяснява от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на „ Здравей, България ". „ Ще отидем на още едни предварителни избори по време на четвърта вълна на COVID-19 и стопански разтърсвания. Цената за това няма да бъде платена от Румен Радев , а от всички българи ”, съобщи Биков.

„ В предния мандат се опитвахме да предотвратим това, което се случва в този момент, а точно - два поредно провалени Народното събрание. Един парламент е провален, когато не може да излъчи ръководство. Това ще се случи още веднъж. А за какво Румен Радев даде мандатът на Българска социалистическа партия е напълно различен въпрос, на който той би трябвало да отговори. При състояние, че имаше поръчки от други партии, че няма да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия, беше разумно президентът първо да беседва с всички тях. В случая той даде жертван мандат на левицата ", уточни още Тома Биков.

„ За нас е неприемливо на прага на бежанска вълна, здравна, обществена и икономическа рецесия, да хвърлим страната още веднъж в избори. Все отново, в случай че другите не мислят като нас и не го осъзнават, евентуално ще се отиде на избори ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов. В 9:30 водачът на неговата партия ще получи от президента мандат за сформиране на държавно управление.

Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС, незабавно го върнаха

По думите му с изключение на към Има Такъв Народ , левицата би трябвало да откри пътя и към другите две партии. „ Така че в действителност да се получи това, за което всички говореха, че желаят – смяна. В тази връзка ние сме безусловно решени доброжелателно и почтително да подходим към останалите партии – да ги поканим на диалози и по-късно да проведем обща среща, с цел да обсъдим целите. Осъзнаваме нашата тежест ”, разясни депутатът.

„ Ако партиите са национално виновни могат да се прегърнат в една необикновено коалиция. Ще блеснат подмолните ползи и сделки ". Така Станислав Балабанов от Има Такъв Народ разяснява политическата конюнктура у нас минути преди да влезе в Народно събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР