намали плана си за глобално производство през следващия месец с

...
намали плана си за глобално производство през следващия месец с
Коментари Харесай

Тойота намалява производството си през следващия месец

понижи проекта си за световно произвеждане през идващия месец с 50 000 автомобила, защото дефицитът на полупроводници и разстройствата в доставките на части не престават да лимитират производството.

Най-големият производител на коли в света чака изработката на 800 000 коли през идващия месец, заяви „ Ройтерс ”.

“Тъй като продължава да е мъчно да се огледа в бъдещето заради дефицита на полупроводници и разпространяването на COVID-19, има възможност индустриалният проект да бъде по-нисък”, съобщи японската компания.

Тойота и други производители на коли не престават да се борят с спиранията на веригата за доставки и дефицита на съставни елементи, породени от пандемията.

Производителите на коли също по този начин би трябвало да се конкурират за лимитираните доставки на полупроводници с други производители, като да вземем за пример производителите на устройства за потребителска електроника.

Тойота се придържа към годишната си цел за световно произвеждане от 9,7 млн. коли, макар че през май компанията алармира, че разстройствата във веригата за доставки може да я принудят да понижи количеството.

Автомобилният колос също по този начин продължава през юли да свива производството в заводите в Япония, които създават коли, в това число субкомпактния „ GR Yaris ” и електрическия „ bZ4X ”.

The partnership will initially focus on monitoring, recovering and recycling aging batteries from Toyota’s Prius and other hybrid-electric vehicles at Redwood’s facilities in northern Nevada.

— Forbes (@Forbes)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР