Намаленият акциз и 25-те стотинки, които се дават като помощ,

...
Намаленият акциз и 25-те стотинки, които се дават като помощ,
Коментари Харесай

Прогноза: Цените на горивата ще продължат да се променят, но не в полза на крайния потребител


" Намаленият данък и 25-те стотинки, които се дават като помощ, направиха пропан-бутана доста забавно гориво, което от една страна радва търговците на пропан-бутан поради засиления интерес, само че в този момент пораждат въпроси за логистика, пренастройване и какъв брой дълго ще продължи това. Има усложнения в логистиката на всички артикули, нямаме задоволително водачи. От друга страна непрекъснатите поправки по пътищата основават спомагателни проблеми ", разяснява ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че пренастройването на колите е много затруднено. 

" За да сложиш пропан-бутанова уредба при експертите към този момент има записвания до Коледа и няма доставки. Не бяхме готови за такава вълна ", отбелязва Терзиев.

Прогнозата му е, че цените на горивата ще продължат да се трансформират, само че не в интерес на крайния консуматор. 

" При дизеловите горива и пропан-бутанът едва ли ще се запазят низходящите цени, защото те са единствената опция на газа. Ръстът ще бъде осезателен. За октомври ще има 30% спад в цената, от 6 лева до към 4 лева за кг, само че това още веднъж е ужасяваща цена, ние помним цени от 1,20 лева./кг с данък и Данък добавена стойност. Последните години в България има 1200 товарни автомобила работещи с компресиран природен газ. Когато един камион коства 120 000 евро пропан-бутанът е безалтернативен, това е един тип избавление ", уточни ръководителят на Българската петролна и газова асоциация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР