Налудничава идея е Българската банка за развитие (ББР) да се

...
Налудничава идея е Българската банка за развитие (ББР) да се
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Налудничава идея е ББР да се приватизира, правят се на интересни

Налудничава концепция е Българската банка за развиване (ББР) да се приватизира. Създали сме тази банка като в Германия и Австрия. Сега им е хрумнало, с цел да се вършат на забавни. Идват рано сутринта в Народното събрание и вършат скандални оферти, които не би трябвало да бъдат допускани. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия Румен Гечев в изявление за Българска национална телевизия.

Той разяснява решението на Народното събрание компаниите с над 100 чиновници да превеждат заплати единствено по банков път. " От една страна би трябвало да приветстваме напъните на държавното управление да се стесни обсегът на касовите заплащания с банкноти, да се осветли стопанската система и да се улеснят жителите. Осветлява се стопанската система, бизнесът се управлява, този, който дава заплатите в бели пликове ", уточни Гечев. 

Но предизвести за " механически капан ". " Значителна част от българските жители не боравят с дебитни и кредитни карти. Няма банкомати в дребните обитаеми места, няма и преставители на банките. Беше решено, че използването на тези срества от работната заплата ще е е без банкови такси. Това ще е обвързвано и с пенсиите. Не би трябвало да се залъгваме. Естествено, че комерсиалните банки ще намерят метод за отплата за сметка на други инвеститори, да вземем за пример ", предизвести депутатът от Българска социалистическа партия.

Той изясни, че заплащанията на работни заплати ще могат да се извършват и през пощите. " Има известни механически компликации, само че тук отговорността е на държавното управление и Министерство на финансите ", добави Гечев.

" Българска социалистическа партия беше умерена. Нашите обществени програми бяха за сметка на преструктуриране на разноските. Българска социалистическа партия постъпихме кавалерски и казахме 700 млн.лв. по тази стратегия да бъдат обезпечени от финансовите разноски. Ние изрично настояваме тези разноски да се усилят в идващия и по-следващите бюджети ", разяснява още социалистът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР