Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия,

...
Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Ако има руски провокации и полети близо до българската територия трябва да се вземат своевременни и много решителни мерки

Наложително е провеждането на КСНС при президента за връзките НАТО-Русия, с цел да се вземат дълготрайни решения. Испания и Нидерландия изпращат изтребители за защита на въздушното ни пространство. Това е за задачата " Еър полисинг ". Очевидно е, че тези сили и средства, които се дават за " Еър полисинг " няма да бъдат употребявани, в случай че се стигне до военно опълчване сред НАТО и Русия. Ако има провокации и полети покрай българската територия би трябвало да се вземат ограничения навреме и доста уверено. България би трябвало да има ясна политическа позиция, съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ген. Константин Попов, някогашен шеф на защитата и някогашен ръководител на парламентарната комисия по защита и сигурност.

По думите му в случай че имаме тежък спор няма единствено Министерството на защитата да взе участие, а всички министерства. " Ще се вдигнат и нашите самолети и тези, които ще дойдат, това не е нищо ново. Използването на въоръжените сили са инструмент на политиката. Политиците би трябвало да вземат решенията и всяко едно закъснение е огромна игра със сигурността на страната. Очевидно е, че се изразходва запас, само че това не е трагично ", добави ген. Константин Попов.

Забавените решения дават тежко отражение върху сигурността на страната, разяснява ген. Попов. Министърът на защитата съобщи, че в МО са създадени три проекта, само че при тежък спор, сходни проекти би трябвало да са създадени и от всички министерства. Трябва съгласувана, виновна политика, добави той. Според него България би трябвало да се превъоръжава освен в областта на военновъздушните сили, а и на сухопътните войски, военноморските сили, за закупуване на нова модерна техника.

Министър Стефан Янев изяви лична позиция преди месец, оказа се, че няма потребност от нея. Според някогашния ръководител на парламентарната комисия по защита в 44-то Народно събрание, би трябвало осъществяване на КСНС за дълготрайни решения в областта на националната сигурност. Трябва да проявим ясност и решителност. Парламента също би трябвало да се събере. Политическият хайлайф би трябвало да поведе нацията, другояче решенията ще се вземат другаде, а не тук. Ние нямаме още позиция, сподели още ген. Константин Попов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР