Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия,

...
Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Има разнобой във властта за Русия-НАТО, президентът да свика КСНС

Наложително е провеждането на КСНС при президента за връзките НАТО-Русия, с цел да се вземат дълготрайни решения.

Очевидно е, че тези сили и средства, които се дават за " Еър полисинг " няма да бъдат употребявани, в случай че се стигне до военни опълчване сред НАТО и Русия.

Ако има провокации и полети покрай българската територия, би трябвало да се вземат ограничения навреме и доста уверено.

България би трябвало да има ясна политическа позиция, съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия ген. Константин Попов, някогашен шеф на защитата и някогашен ръководител на парламентарната комисия по защита и сигурност.

По думите му, в случай че имаме тежък спор, няма единствено Министерството на защитата да взе участие, а всички министерства.

Според него не може министър да има персонални позиции по тематиката, а налага се провеждането на КСНС при президента, с цел да може дълготрайно да се вземат решения за националната ни сигурност. Разнобоят в изпълнителната власт сред ръководещите и съпротива ще ни сложи в доста тежка позиция, предизвести ген. Попов.

Той изясни, че когато се приказва за НАТО, би трябвало да се има поради, че това са 30 страни, които взимат независимо решенията. Въоръжените сили на НАТО са въоръжените сили на обособени страни.

Въоръжените сили са инструмент за осъществяване на политика за реализиране на това, което политиците са решили. Политиците би трябвало да вземат тежките решения и всяко едно закъснение за рационализация на отбранителните качества е огромна игра със сигурността на страната, предизвести ген. Константин Попов.

Според него България би трябвало да се превъоръжава освен в областта на Военновъздушните сили, а за сухопътните войски, военноморските сили, за закупуване на нова модерна техника. Нищо съществено не се случи и явно е, че това не е най-строгата рецензия към Министерство на защитата, тъй като просто нищо не става. Политическият сигнал е по-голям, тъй като има разбъркване на пластовете в геополитическото пространство. Там нямаме решение, сподели ген. Попов.

" Ние би трябвало да повишим своите отбранителни качества, тъй като в случай че не искаш война, би трябвало да се готвиш за война ", безапелационен бе той.

Ген. Константин Попов разясни, че даже и да се откри решение в връзките НАТО-Русия-Украйна, те може да са доста краткотрайни.

Според него нерешените въпроси в политиката имат доста сериозен резултат върху всички нас. " Всички ще страдаме, в случай че не взимаме значимите решения ", посочи той.

Имаме доста сериозна загуба на доверие сред Русия и НАТО. Доверието мъчно се построява и в този момент ще би трябвало да се положат старания, с цел да се възвърне доверието тъкмо по този проблем.

Най-трудното сега е по какъв начин да се предотврати експанзията, тъй като ще има пагубни последствия за НАТО, за нас, за Русия и за Украйна, предизвести военачалник Константин Попов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР