Наложително е през парламентарния контрол, било то през нова комисия,

...
Наложително е през парламентарния контрол, било то през нова комисия,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов ще иска анализ за строежа на Балкански поток |

" Наложително е през парламентарния надзор, било то през нова комисия, през комисията по вътрешна сигурност или през енергийната комисия да бъде изработен изчерпателен разбор на така наречен Руски поток. "

Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Народно събрание и съпредседател на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

Той бе безапелационен още, че партията, защитаваща най-силно съветските ползи, е ГЕРБ и водачът ѝ Бойко Борисов. По думите му доказателство за това е бързият градеж на Балкански/Руски/Турски поток, който за разлика от Интерконектора, беше приключен за година със средства от бюджета.

Той посочи, че Народното събрание би трябвало да търси отговори на въпросите по какъв начин се случиха тези процедури, по какъв начин са протекли договарянията и за какво страната е платила за градежа и изясни, че в Сърбия разноските са поети от " Газпром ", а у нас - не.

Атанасов, който е и ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, съобщи, че би трябвало да се направи инспекция и за изтеглените в торби и сакове милиони за градежа на Автомагистрала " Хемус ". Той акцентира, че при тегленето на огромни суми пари се уведомява ДАНС.

" Трябва да се ревизира дали те са подхванали някакви дейности, или са си затворили очите ", добави той.

По същия проблем съпредседателят на Демократична България напомни, че ГЕРБ не може да съди Бойко Рашков за клюка поради изказванието му, че огромна част от парите за градежа на автомагистралата са били насочвани към партията, тъй като съгласно Наказателния кодекс обект на клюка са единствено физическите лица, каквото не е политическата партия.

Той упрекна някогашните ръководещи от ГЕРБ, които 12 години не са приключили газовата връзка с Гърция, а са потърсиха сметка на министъра на енергетиката за забавянето. Думите му са във връзка парламентарния надзор в сряда, по време на който депутатите от ГЕРБ-СДС упрекнаха министър Николов за незавършения Интерконектор.

" Това е безусловно безсрамие ", счита той и изясни, че някогашните ръководещи търсят отговорност от човек, който е министър от 20 дни.

Мандатоносителят ( " Продължаваме промяната " ) би трябвало да разбере, че носи най-голямата отговорност за всичко, което се случва през днешния ден в страната, разяснява още той и добави:

" Президентът Радев би трябвало да разбере, че към този момент не е патрон на правителството (...) военният министър Стефан Янев би трябвало да разбере, че е постоянен министър (...), а не министър председател със лично мнение, назначен от президента, господин Бойко Рашков би трябвало да разбере, че е единствено постоянен министър (...), а не вицепремиер в служебното държавно управление. Всички на края би трябвало да схванат, че има нов министър председател, който се споделя Кирил Петков, който е излъчен от съдружно държавно управление, излъчено от четворна коалиция. "

Атанасов съобщи, че странната коалиция, която включва " политически антиподи ", е основана с доста " политически страдания, с цел да бъде контраст на дългото корупционно ръководство на Бойко Борисов ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР