Наложително е двете политически сили с най-голяма подкрепа - ПП-ДБ

...
Наложително е двете политически сили с най-голяма подкрепа - ПП-ДБ
Коментари Харесай

Атанасов: Наложително ПП-ДБ и ГЕРБ да намерят път една към друга

„ Наложително е двете политически сили с най-голяма поддръжка - ПП-ДБ и ГЕРБ, да намерят път една към друга. Длъжни сме да поставим всички старания. Явно е, че няма задоволително доверие посред ни, по тази причина се нуждаем от човек, който е съединителен център. Може да е човек, бил на основна позиция в страната, като парламентарен арбитър да вземем за пример “. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов пред Нова ТВ.

„ Има две съществени тематики. Първата - стратегия и цели, втората - структура на държавно управление. Трябва да се опитаме с всички сили да намерим път да пресечем политическата рецесия. ГЕРБ няколко пъти печелят избори, само че не съумяват да сформират държавно управление. Имам няколко имена в главата си за премиер-обединител. Трябва да е доста влиятелен човек. Би трябвало да познава политическите процеси в страната. Кандидат-премиерът би трябвало да получи оферти от всички политически сили, част от държавното управление, за постовете в държавното управление. Постът да бъде венец на кариерата му, с цел да е независим при взимане на решенията. Много е значима и програмата на кабинета, другата седмица ще обявим нашата “, разяснява той.

15 септември 2024, 15:45

ГЕРБ: Вече декларирахме, че сме срещу прибързаното законодателство

Относно „ джентълменското “ писмо, изпратено до ГЕРБ, Атанасов посочи, че законите по ПВУ са извънредно значими.

„ Не бива 10 млн. да бъда поставяни под риск. Ако не приемем законите, един от целите отива по дяволите. Остават две седмици, в случай че времето не стигне, може и след изборите. Въпросът е да се договорим да има болшинство, което да одобри антикорупционните закони “, уточни зам.-председателят на ПП-ДБ.

По думите му Екатерина Захариева има всички качества да бъде еврокомисар, само че Юлиян Попов е бил по-добрият претендент. По тематиката със разногласията в Движение за права и свободи Атанасов разяснява: „ Това е резултат от преяждането с власт в партията. Сега двете части от групировката най-добре да минат на диета - да не вземат участие във властта. Не считам, че ще бъдат част от болшинството в идващия парламент “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР