Наложително е да бъде евакуирано бързо населението на украинския град

...
Наложително е да бъде евакуирано бързо населението на украинския град
Коментари Харесай

Мариупол бедства: Няма вода, ток и парно, а магазините са празни

Наложително е да бъде евакуирано бързо популацията на украинския град Мариупол, обсаден от съветската войска поради пагубната филантропична обстановка, настоя през днешния ден неправителствената организация " Лекари без граници ", представена от Франс прес.

" В Мариупол обстановката е пагубна и се утежнява с всеки минал ден ", разгласи Лоран Лигоза, координатор на " Лекари без граници " в Украйна.

" Днес няма към този момент вода. Хората изпитват големи проблеми с достъпа до питейна вода и това става главно предизвикателство. Вече няма електричество, нито парно. Храната е свършила, магазините са празни ", добави Лигоза, който се намира в западния град Лвов.

" Лекари без граници " към момента има екипи на терен в Мариупол.

След няколко дни обстрел през вчерашния ден сутринта Русия разгласи прекъсване на огъня и отваряне на филантропични коридори за извеждането на цивилни от 450-хилядния град на Черно море. Но украинците стопираха евакуациите, съобщавайки за нарушение на режима на прекъсване на огъня от съветските сили.

Днес до 21 часа още веднъж е оповестено помирение в Мариупол, заяви градската администрация, представена от Би Би Си.

Жителите могат да изоставен града по съгласувани с съветската страна направления.

Цивилните ще могат да изоставен Мариупол с рейсове, които ще потеглят от три места в града в града, по авансово контрактуван маршрут, завършващ в Запорожие. Частни транспортни средства също могат да се причислят към евакуацията, само че са помолени да карат зад рейсовете, в ескорт, воден от Червения кръст. Шофьорите са призовани да употребяват пълноценно всички места в колите си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР