Наложителни са промени в учредителния акт на общинското предприятие Екобус

...
Наложителни са промени в учредителния акт на общинското предприятие Екобус
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат промяна на учредителния акт на Екобус Пловдив. Управителят на дружеството да се отчита пред ОбС!

Наложителни са промени в учредителния акт на общинското дружество „ Екобус Пловдив “, удостовери пред Дарик заместник-председателят на правната комисия в Общински съвет на Пловдив адв. Веселина Александрова.

Така адв. Александрова аргументира настояването си, което ще бъде разисквано в правна комисия и импортирано на идната сесия на локалния парламент на 29 февруари от групата общински съветници на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Пред Дарик тя изясни, че няма информация по какъв начин се построява депото на сдружението и каква тъкмо е плановата подготвеност за кандидатстване по европейски стратегии, по които би трябвало да бъдат закупени 20-те електрически рейса. Веселина Александрова напомни, че договорът на единия частен транспортьор изтича през 2025 година, а на всички останали - до края на мандата на новото ръководство на Пловдив. „ Това е опция общинското ръководство да предприеме нова политика и малко по малко, да поеме и останалите автобусни линии и Пловдив да има общински транспорт “, разяснява още юристът.

„ Екобус Пловдив “ ЕООД бе записано със седалище в някогашния хотел на Ванко 1 на бул. „ Шести септември “ 274 ( в постройката се обитава и Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “). За хранилище на общинското транспортно сдружение бе избран терен от 18 дка на ул. „ Цар Симеон “ до жп гаратав регион „ Тракия “.

Според финансовите информации за 2022 г общинското сдружение е на загуба от 29000 лева, която сума включва главно заплатата на шефа. Само преди дни съветниците от „ Браво Пловдив “ желаеха на „ Екобус Пловдив “ да бъдат отпуснати 200 хил.лв. безлихвен заем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР