Наложените от американското правителство санкции срещу Иран в енергийния и

...
Наложените от американското правителство санкции срещу Иран в енергийния и
Коментари Харесай

Най-тежките санкции на САЩ срещу Иран влязоха в сила

Наложените от американското държавно управление наказания против Иран в енергийния и банков бранш влязоха в действие, оповестяват международни организации.

Но осем страни краткотрайно няма да бъдат наранени от рестриктивните ограничения, с цел да им се разреши да понижат вноса на нефт от Ислямската република.

" Ройтерс " осведоми, базирайки се на представител на южнокорейското държавно управление, че Вашингтон е разрешил на Сеул да продължи осъществяването на споразуменията с Иран. Източникът също добави, че Южна Корея ще продължи да внася ирански нефт.

През май тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон напуща нуклеарната договорка с Ислямската република. Тръмп заяви, че Съединени американски щати връщат глобите против Иран, които бяха анулирани след подписването на JCPOA. Някои от рестрикциите влязоха в действие на 6 август, а главните - през днешния ден.

Европейски Съюз, Русия и Китай са срещу глобите и оповестиха, че ще продължат да извършват съглашението.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Щатите краткотрайно ще разрешат на осем страни да продължат вноса на нефт от Иран след 5 ноември. Той добави, че шест страни са се съгласили доста да понижат вноса на ирански нефт, а другите възнамеряват да го спрат напълно.

Специалният представител на Съединени американски щати за Иран Браян Хук разкри, че отстъпката за осемте страни ще е за интервал от 6 месеца. Хук предизвести, че Вашингтон не възнамерява да удължава интервала след приключването му.

Сред страните са Индия, Южна Корея, Япония и Турция.

Съединени американски щати желаят да изолират енергийния бранш на Техеран. Вашингтон не разрешава закупуването на петролни артикули от Иран, както и осъществяване на финансови интервенции сред задгранични институции и Централната банка на Иран. Пакетът от рестриктивни ограничения включва и наказания против корабния бранш на Ислямската република.

Американците заплашват със наказания тези страни, които продължат съдействието си с Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР