Наложените от американското правителство санкции срещу Иран в енергийния и

...
Наложените от американското правителство санкции срещу Иран в енергийния и
Коментари Харесай

Най-тежките санкции на САЩ срещу Иран влязоха в сила

Наложените от американското държавно управление наказания против Иран в енергийния и банков бранш влязоха в действие, оповестяват международни организации.

Но осем страни краткотрайно няма да бъдат наранени от рестриктивните ограничения , с цел да им се разреши да понижат вноса на нефт от Ислямската република.


" Смърт на Америка и Израел " и " Долу Съединени американски щати " огласиха улиците на Иран

По мотив 39 години от завладяването на посолството на Съединени американски щати в Техеран

" Ройтерс " осведоми, базирайки се на представител на южнокорейското държавно управление, че Вашингтон е разрешил на Сеул да продължи осъществяването на споразуменията с Иран . Източникът също добави, че Южна Корея ще продължи да внася ирански нефт.

 Израел приветства възобновените американски наказания против Иран
Израел приветства възобновените американски наказания против Иран

Нетяняху напомня, че от години е упорствал това да се случи

През май тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон напуща нуклеарната договорка с Ислямската република. Тръмп заяви, че Съединени американски щати връщат глобите против Иран, които бяха анулирани след подписването на JCPOA. Някои от рестрикциите влязоха в действие на 6 август, а главните - през днешния ден.

Европейски Съюз, Русия и Китай са срещу глобите и оповестиха, че ще продължат да извършват съглашението.

 ОАЕ вини нападателните политики на Иран за глобите на Съединени американски щати
ОАЕ вини нападателните политики на Иран за глобите на Съединени американски щати

ОАЕ са съдружници със Саудитска Арабия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Щатите краткотрайно ще разрешат на осем страни да продължат вноса на нефт от Иран след 5 ноември. Той добави, че шест страни са се съгласили доста да понижат вноса на ирански нефт, а другите възнамеряват да го спрат напълно.

Специалният представител на Съединени американски щати за Иран Браян Хук разкри, че отстъпката за осемте страни ще е за интервал от 6 месеца . Хук предизвести, че Вашингтон не възнамерява да удължава интервала след приключването му.

Сред страните са Индия, Южна Корея, Япония и Турция.

Съединени американски щати желаят да изолират енергийния бранш на Техеран. Вашингтон не разрешава закупуването на петролни артикули от Иран , както и осъществяване на финансови интервенции сред задгранични институции и Централната банка на Иран. Пакетът от рестриктивни ограничения включва и наказания против корабния бранш на Ислямската република.

Американците заплашват със наказания тези страни, които продължат съдействието си с Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР