Наложени са две санкции, а постъпилите суми от тях -

...
Наложени са две санкции, а постъпилите суми от тях -
Коментари Харесай

РИОСВ - Бургас с 57 извънредни проверки през октомври

Наложени са две наказания, а постъпилите суми от тях - 9460.49 лева Съставени са 15 акта и са издадени 16 наказателни постановления в размер на 21 970 лева За краткотрайно паркиране в естествен парк " Странджа " на " Тред Ка " ЕООД и " Вива България Груп " ЕООД са наложени имуществени наказания по 3000 лева

За несъблюдение на наставление по реда на Закона за запазване на околната среда са наложени две имуществени наказания в размер на 2000 лева С по 2000 лева са санкционирани община Камено за несъблюдение на изискване, несъмнено в Разрешително за прилагане на воден обект за заустване на отпадъчни в повърхностни води, и дружество за произвеждане на млечни артикули - за заустване на непречистени отпадъчни води над откритите емисионни правила.

На шест физически лица са наложени санкции по Закона за биологичното многообразие. За действия с боклуци от черни и цветни метали са санкционирани 4 физически лица с по 1400 лева

Наложена е еднократна глоба на " ПСОВ Елените " ЕООД, Св. Влас, община Несебър в размер на 759 762 лева за заустване на отпадъчни води в Черно море без позволение за заустване и за превишение на нормите за качеството на крайбрежните моски води.

Акценти в контролната активност на инспекцията през месеца са инспекциите на площадки, на които се правят действия с отработени масла, пуснати на пазара полимерни торбички в общините Приморско, Бургас, Карнобат и Несебър, трансграничен транспорт на боклуци, както и надзор по изискванията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и спазването на избраните самостоятелни емисионни ограничавания.

Предприети са дейности по 32 сигнала от " зеления " телефон на РИОСВ-Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР