Наложена е забрана за групов лов на ловната дружинка Хан

...
Наложена е забрана за групов лов на ловната дружинка Хан
Коментари Харесай

Забраниха отстрела на дивеч на ловна дружинка от Крушари

Наложена е възбрана за колективен лов на ловната дружинка „ Хан Телериг 2010 “ от Крушари, чиято активност обгръща три икономически региона, стана ясно на съвещанието на Областната епизоотична комисия в Добрич. Санкцията е поради груби нарушавания при предпазване на диво прасе с позитивна проба за Африканска чума, както и отправени обиди към представители на Държавно горско стопанство – Генерал Тошево.
Заразеното прасе е било отстреляно на 11 януари и след потвърждаване на болестта са подхванати дейности по загробването му от локалната епизоотична комисия. Оказало се, че дивото животно е разфасовано и поставено във фризери, без да са поставени марки за тестът. При обработването му не са употребявани дезинфектанти и защитно облекло, посочи зам.-директорът на горското стопанство Димитър Иванов. Забраната за лов е наложена със заповед на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Анелия Андонова.  
Отстреляни в края на предходната година три диви свине в региона на Батово също са с позитивни проби за Африканска чума. Животните са загробени и са спазени всички правила за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР